Cafer Elmas

Eski Belediye Başkanı Akın Olcay, İhalesi iptal edilen Yenişehir - Bilecik yoluna ilişkin olarak AKP Milletvekili ve Kit Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz’a yüklenirken, iktidar Milletvekilinin iller arsı yolları yaptıramadığını, Bursa Milletvekilinin ise ilçeler arsı yolları dahi yaptırdığını söyledi.

Akın Olcay gazetemize gündeme ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu. AKP Milletvekili Poyaz’a ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya yüklenen Olcay, Poyraz’ın Bilecik için hiçbir büyük projesinin olmadığını, hükümetin yaptığı yatırımları kendi yapmış gibi gösterdiğini, KİT komisyonu başkanı olmasının Bilecik’e bir fayda sağlamadığını belirtti.

İhalesi iptal edilen Yenişehir - Bilecik yolunun sorumlusunun Fahrettin Poyraz olduğunu iddia eden Olcay,  “AKP Bursa Milletvekili Yenişehir’e geliyor. Yanında Bursa Bölge Müdürü de var. Basına açıklamada bulunuyor. Yenişehir- İznik yolunu duble yol yaptırdıklarını, yolun 6 Km sinin bittiğini, geri kalan kısmının da en kısa südre bitileceğini, Yenişehir - İnegöl yolunun da ihalesinin yapıldığını açılıyor. Burada gel de üzülme. Bursa Milletvekili iller arsındaki yolları halletmiş, ilçeler arsındaki yollarını bile yaptırıyor. Biz daha illerle aramızdaki yolu yaptıramadık. Bursa’nın Bilecik’e ihtiyacı yok ki. Ama Bilecik’in Bursa’ya ihtiyacı var. Neden yol burada kaldı? Ayıptır. Kit komisyonu başkanı olmuş da ne yapmış? Bilecik’e büyük bir projesini anlatın. Hükümetin yaptığı projeleri sahipleniyor. Diyeceksiniz yolar yapıldı. Yapılan yollar sadece Bilecik için değil, İstanbul, Ankara, Antalya için de yapıldı. ‘Üniversite Bilecik’e gelmez. Alt yapısı yok’ diyen Poyraz’dır. Yarın gazetesinde bu yer aldı. Ben kestim bu haberi bir kenarda sakladım. Üniversite geldi. Poyraz mı getirdi üniversiteyi? Hayır. AKP tüm illerde üniversite kurma kararı alınca, Bilecik’e de yapmak zorunda kaldılar. Allah’tan iyi bir Rektöre denk geldik de, çabası ile büyüyen bir üniversitemiz var. Üniversiteyi de kendilerine mal edip siyasi malzeme yapıyorlar. Yıllardır Bilecik sanayisine ne yaptılar? Organize sanayi bölgesini kuramamışsın. 3. Organize sanayiyi kuracağız diyorlar ortada bir şey yok. Artık lafını bile yapamıyorlar.” açıklamasında bulundu.

Kendi belediyeleri zamanımızda 1. Organize sanayi bölgesi yönetimini özel sektöre devir ettiklerini ve Türkiye’de bunu yapan ilk  il olduklarını  belirten Olcay, “Şimdi 2. Sanayi bölgesi var. Özel teşebbüslü, serbest rekabetçi bir parti de iktidarda ama 2. organize sanayi bölgesinin yönetimi devletin elinde. Bu nasıl iştir? Seçimler öncesi hastane vaadi verdiler. Yılladır yer tantanası yapıyorlar. Rektörün de girişimleri ile sonunda güzel de bir yer buldular. Fakat yine anlaşılmadık bir manevra ile yine eski yerine döndüler. Onun da ne zaman yapılacağı meçhul. Neden Sayın Poyraz bu zaman kaybın sebebini açıklayamıyor? Bilecik pilot bölge ilan edilmişti. Hastanenin yetersizliği nedeni ile hastalar hep çevre illere naklediliyor.” diyen Olcay,  Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın da çalışmalarının yeterli olmadığını, iktidar partisine mensup belediyenin daha büyük projelere imza atması gerektiğini savundu. Çevre yolu yapılalı 5 yıl olmasına rağmen, halen Bilecik bağlantı yolunun ve otogarının yapılamadığı söyleyen Olcay, otogarı belde otogarı gibi olan tek il olduğumuzu ifade etti. Akın Olcay, otobüslerin Bilecik otogarına dahi girmediğini, otobüslerin yolcuları yollarda indirildiğini ve vatandaşların perişanlık yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim