Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa, Eskişehir ve Bilecik Valilikleri ile Bilecik Belediyesi’nin işbirliğinde, 3 ilin tarihi ve doğal güzellikleri yanı sıra turizm değerlerini tanıtmak için kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılmaya hazırlanıyor.


Bursa Vali Yardımcısı ve BEBKA Genel Sekreter Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu yaptığı açıklamada, “26-29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan EMITT Fuarı, Türkiye’nin ve değişik bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketicilere göstermeyi hedefleyen bir organizasyon.  Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Fuarı'nın katılımcılarını tur operatörleri, seyahat acenteleri, oteller ve zincir oteller, hava yolları, turistik beldeler, uluslararası tanıtım ofisleri, araç kiralama firmaları, hastaneler ve turizm sektörüyle ilgili diğer kuruluşlar oluşturuyor” dedi.

Bu yıl 21.’si düzenlenecek ve yaklaşık 80 ülkenin katılacağı EMITT Fuarı’nda Bursa Eskişehir ve Bilecik’in tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkaracak stantları ile ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine tanıtılacağını belirten Kadiroğlu, Bursa Eskişehir ve Bilecik’in tüm güzelliklerinin, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen turizm profesyonellerinin ve tatil severlerin beğenisine sunulacağını ifade etti.
İLLERİN DEĞERLERİ ÖN PLANA ÇIKARTILACAK

Bilecik Belediyesi işbirliğinde tarih vurgusu ön planda olacak şekilde hazırlanan Bilecik standı; çömlek performansının sergileneceği, yöresel ürün ikramlarının yapılacağı, Bilecik ilinde bulunan tur acentalarının ve belediyelerin turizm profesyonelleri ile iletişime geçeceği şekilde planlandı ve bu kapsamda hazırlıklar yapıldı. Bilecik standı fuar alanında 5. Salon D540 numaralı alanda ziyaret edilebilecek.

 5. Salon C 511 numaralı alanda yer alacak olan Eskişehir standı; kamu-özel sektör işbirliğinin güzel bir örneği olarak Eskişehir Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte seyahat acentaları ve otellere ev sahipliği yapacak. Sivrihisar, İnönü gibi ilçelerin de turizm değerlerinin tanıtılacağı stant alanında, fuar boyunca canlı performans eşliğinde cam sanatları ve lületaşı ustalarının eserleri ziyaretçilere sergilenecek. Ayrıca Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Frig Vadisi ve lületaşını tanıtan materyaller ile Eskişehir Tanıtım Filmi ziyaretçiler ile paylaşılacak. Eskişehir’in kendisine has ürünü olan met helvasının ikram edileceği stantta önümüzdeki aylarda Frig Vadisi’nde gerçekleşecek olan sıcak hava balon uçuşlarının da tanıtımı yapılacak.

 Bursa Valiliği tarafından Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Birliğe üye ilçe belediyeleri ile Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) ve Bursa TURSAB üyelerinin katılımı ile Bursa destinasyon tanıtımı, kış turizmi, medikal turizm, doğa turizmi, inanç turizmi, tarih ve kültür olmak üzere ilin turistik değerlerini yansıtacak şekilde hazırlanan Bursa standı ise fuar alanında uluslararası katılımcıların yer aldığı 2 numaralı Salon, B270 numarada EMITT ziyaretçilerinin ve katılımcılarının beğenisine sunulacak.
26 Ocak 2017 Perşembe günü TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde saat 11.00’de açılışı yapılacak fuar, 29 Ocak 2017 Pazar günü saat 18.00’de kapılarını ziyaretçilere kapatacak.
Fuara ilişkin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü basın bildirisi yayınladı.Yytınlanan bildiride şu açıklamalar yer aldı:"
Bilecik Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 26-29 Ocak  2017 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında düzenlenecek olan  Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılınacaktır. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da BEBKA Kalkınma Ajansının Müdürlüğümüze sunduğu katkılarla İlimiz, fuar alanında   tarihi misyonu, tarihi ve doğal güzellikleri, sivil mimari örnekleri ve el sanatları  ile tanıtılıp adı İlimizle özdeşleşmiş ve Osmanlı Devletinin manevi kurucularından Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebalı, Osman Gazi ile Dursun Fakıh’ın Osmanlı Devletinin kuruluşundaki fonksiyonları üzerinde durulacaktır.

Bunun yanında kendine has damak tadı bulunan ayva lokumu, nar lokumu, helvası ve bozası standımızı ziyaret edecek olan yerli ve yabancı ziyaretçilerimize ikram edilecek, hünerli ellerin ortaya çıkardığı Kınık çömlekçiliği el sanatları ürünlerinin ise canlı performansla sunumu yapılacaktır.

Sayın Valimiz Süleyman ELBAN’ın Müdürlüğümüze sağladığı destek ve himayeleri ile Emitt fuarında keşfedilmemiş güzelliklere sahip taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği Şeyh Edebalı, Ertuğrul Gazi ve ecdat diyarı olan Bilecik İlimiz çok sayıda tanıtıcı materyallerle ayrıca LCD ekranlarında ise canlı performansla fotoğraf slâytlarıyla, tanıtım filmi   ile tanıtımı yapılarak ziyaretçilerimizin ilimizi yakından tanımaları sağlanacak ayrıca ilimizi gezip görmeleri konusunda da kendilerine davette bulunularak çeşitli ikram ve promosyonlarımız sunulacaktır.

Bunların yanında fuardaki standımızda yeralacak BEBKA Ajansımızın, Bilecik Belediye Başkanlığı, Bozüyük Belediye Başkanlığı ve Osmaneli Belediye Başkanlığı temsilcileri ile birlikte hazırlamış oldukları bir çok tanıtım materyali ve yöresel ürünleriyle İlimiz elbirliğiyle tanıtılmaya çalışılacaktır."

 

Editör: TE Bilişim