Yüksek Hızlı Tren Bursa Yenişehir ihalesinin bittiği, çalışmaların başladığı Yenişehir-Bilecik projesinin tamamlanarak ihale aşamasında olduğu ve Temmuz ayı içerisinde ihale edilerek 2020 yılında tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Vali Tahir Büyükakın Başkanlığı’nda gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen ve YHT Bölge Müdürü Duran Yaman, verdiği brifingte Bursa-Yenişehir YHT’nin proje ve ihalesinin tamamlanarak yol çalışmalarına başlandığını, Yenişehir-Bilecik YHT’nin de projesinin tamamlandığını ve ihale aşamasına gelindiğini açıkladı.

Bölge Müdürü Yaman, yatırım programına alınan bu ayı içerisinde ihaleye çıkarılacak YHT yolunun en geç 2020 yılında bitirileceğini belirtti. Bu konuda Vali Tahir Büyükakın'ın zaman zaman not aldığı gözlenirken, bu projenin yakından takipçisi olacağı izlenimini verdi.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) Türkiye'nin dört bir yanına dağılıyor. Son olarak Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli (Bursa-Bilecik) güzergahında çalışmalar sürüyor.

Projede Bursa-Yenişehir kesiminde yapım çalışmaları devam ederken Yenişehir-Osmaneli, Yenişehir-Bozüyük güzergâhları ise yeniden projelendirildiği ve projelerinin tamamlandığı öğrenildi.Projenin tamamlanmasıyla ihaleye çıkması ve YHT yollarının tamamlanmaları ile  Bursa; İstanbul, Eskişehir, Konya ve Ankara’ya bağlanacak.

Ankara-Bursa arası 2 saat 15 dakika, Bursa-Eskişehir arası 1 saat ve Bursa-İstanbul ise 2 saat 15 dakika olacak. Bilecik- Bursa arasının 45 dakika  düşeceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim