Bilecik Valisi Bilal Şentürk, ilimizde artış gösteren Koronavirüs vakaları sonrası vatandaşları tedbirler alması konusunda uyardı.

Ne var ki vatandaşları uyaran Vali Şentürk, geçtiğimiz hafta sonu bürokratları alarak doğa yürüyüşü yapıp, sonrasında da maskesiz olarak 17 kişi sosyal mesafeye dikkat etmeden fotoğraf çektirdi. Hatta zaman zaman yürüyüş esnasında da birçok kişinin maskesiz olduğu gözlendi. Bu durum “Bürokratlara Coronavirüs uğramıyor mu, yoksa aşılanma rehavetine mi kapıldılar” dedirtti. Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Vali ve bazı üst düzey bürokratlar aşı vurulmuşlardı.

Dünyada ve ülkemizde artan Koronavirüs Pandemisi sonrası Bilecik’te de vakaların son günlerde oldukça artması ile ilimiz risk haritasında kırmızıya döndü.

Hatta Gölpazarı’na bağlı İncirli Köyü’nde Bostancılar Mahallesi karantinaya alındı. İlimizde yaklaşık günde il genelinde 60 ile 80 arasında pozitif vakaya rastlanırken, artan vaka sayıları korkutmaya başladı.

Ne var ki yaşanan bu olumsuz tablo karşısında İl Hıfzıssıhha Kurulu bir takım kararlar almaya başladı.

Denetimler arttırıldı hatta Vali Bilal Şentürk, basına gönderdiği açıklamalarının yanı sıra sosyal medya hesabından dahi uyarılarda bulundu.

VALİ ŞENTÜRK, SOSYAL MEDYADAN UYARDI!

Vali Bilal Şentürk, artan Koronavirüs vakalarının ardından vatandaşlara uyarılarda bulunarak, “kıymetli Bilecikli hemşerilerimiz, iki defa tedbirlerle kontrol altına aldığımız Koronavirüs vakaları tekrar yükselişe geçti. Kontrollü normal sürecini yeniden kapanma sürecine dönüştürmeyelim. Eş-dost, aile, akraba ziyaretleri, ev ziyaretleri, çevre illere veya bu illerden ziyaretler, parklarda biraraya gelmeler, öne çıkan bulaşı nedenleri olarak görülmekte olup, her ortamda, gereken tedbiri elden bırakamayız. Maske, mesafe, temizlik hususunda hepimiz tedbirli olmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Vali Bilal Şentürk, “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirten uyarılarda bulunurken, geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü Tugay Komutanı,İl Emniyet Müdürü ve bazı Kurum Müdürleri ile birlikte sözde pandemi kurallarına uyarak doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşte zaman zaman maskelerin çıkarıldığı ve hatta yürüyüş sonunda 17 kişinin (biri maskeli), diğerleri maskesiz sosyal mesafeye dikkat edilmeden fotoğraf çektirerek Valilik sitesinde yayınlandığı gözlendi.

İlimizde Coronavirüs ile mücadelede o kadar öncü olarak uğraş veren Vali Bilal Şentürk’ün bürokratlar ile bu şekilde fotoğraf vermesi yadırgandı.

Bilecik’te vakalar haftada % 32,92 arttı

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı risk haritasında yüksek riskli iller arasında ‘turuncu’ listede yeralan Bilecik’teki Koronavirüs vakalarının bir önceki haftaya göre 100 binde 81,38’den 32,92 artışla 114,30’a yükseldiği görüldü ve ilimiz kırmızıya döndü. Önümüzdeki günlerde ilimizde kısıtlamaların daha da arttırılması bekleniyor.

Vatandaş kendilerini uyaran ve kan ağlayan esnafı sıkı denetleyen yetkililerden Pandemi kurallarına uymakta biraz daha dikkatli, hassas ve örnek olmalarını istediler.

Editör: TE Bilişim