Dün trafo çalışmaları nedeni ile sabah 9.00 ile 17:00 saatleri arasında Bilecik merkez İsmetpaşa ve Gazipaşa Mahalleri’nin tamamında 8 saatlik elektrik kesintisi yaşandı. Haber verilmeden kesilen elektrik vatandaşları ve esnafı çileden çıkardı.

Daha önceki yıllarda elektrik tellerine “karga çarptı”, “leylek kondu” gibi komik bahaneler ile devamlı yaşanan elektrik

kesintileri kabloların yeraltına alınması ile bir nebzede olsa azaldı. Ara sıra yaşanan kısa süreli elektrik kesintilerine anlayış gösteren vatandaşlar , dün yaşanan ve habersizce kesilerek 8 saat süren elektrik kesintisinde perişan oldular.

Neden vatandaş bilgilendirilmedi?

Arızanın olabileceğini veya yatırımlarında yapılabileceğini belirten vatandaşlar elektriklerin uzun süreli kesileceğinin haber verilmemesine tepki gösterdiler.

Belediye’den anons edilmeyen, gazeteye ilan verilmeyen veya açıklama gönderilmeden hiçbir OEDAŞ yetkilisinin elektrik kesintisinin yaşanacağına dair bilgi vermediği sadece OEDAŞ'ın web sitesinde duyurular bölümünde elektriğin kesileceğinin belirtildiği kesinti Bilecik ilinde vatandaş ve esnafı mağdur etti.

Bazı vatandaşlar buldukları jeneratör ile bir nebzede olsa günü kurtarmaya çalışsalar da, uzun süren elektrik kesintisi nedeni ile bu da yeterli olmadı jeneratörler dahi yetersiz kaldı. Büyük marketlerin içerisini koku kaplarken, kasaplar etlerini dolaplı arabalara taşıdı. Dişçiler kesintinin olacağını bilmediği için şehir dışından gelen hastalarını geri göndermek zorunda kaldılar, lokanta sahipleri müşterilerini geri göndermek zorunda kalırken, et ve köftelerini başka dolaplara taşıdılar. Bizde Yarın Gazetesi olarak program yüklü bilgisayarlarımızı sökerek elektrik olan evlerde gazeteyi hazırlamaya çalıştık, matbaamızı kapattık, esnaflar hiç iş yapamadılar ve fırınlar çalışmadı.

Bunun hesabını kim soracak ?

2023 Türkiye'si hedeflenirken, 2017 yılında bir ilde gündüz mesai saati içerisinde haber verilmeden kesilen 8 saatlik elektrik kesintisi Bilecik'in köy veya çiftlik olarak mı görüldüğü sorusunu gündeme getirdi.

OEDAŞ yetkilileri Genel Müdürlük web sitesinde kesinti yapılacağının ilan edildiğini belirtirken, daha önceleri vatandaşların kendi önlemlerini almaları için gazetelere verilen kesinti olacağı ilanlarının genel müdürlük tarafından kaldırıldığını söylediler.

Birkaç gün elektrik parasını ödemeyi unutan vatandaşın hemen elektriğini kesen OEDAŞ üç kuruşun hesabını yaparken, vatandaşların mağduriyetini hiçe saydı. İlan verilmese bile bir yetkilinin ilin basın kuruluşlarına bilgilendirme yapabileceğini belirten vatandaşlar, mağdur olduklarını belirttiler.

Web sitesinden elektrik kesileceğinin takibini esnafın ve vatandaşın yapamayacağını düşünemeyen OEDAŞ, özelleştirmenin getirdiği bu vurdum duymaz tavır ve “ben yaptım oldu bitti” mantığı ile yürütülen çalışmalar sonucu vatandaşın mağduriyetini savunacak siyasilerimize ve idarecilerimize sesleniyoruz.

BU İL BU KADAR SAHİPSİZ Mİ?

Bu il bu kadar sahipsiz mi dedirtecek bu olay karşısında sahipsiz köy misali yönetilen bir ilde habersiz 8 saat elektrik kesme cesaretini bulan OEDAŞ yetkililerinden kim hesap soracak?

  1. AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Sayın Vali Tahir Büyükakın, Sayın Belediye Başkanı Selim Yağcı , Oda Başkanları sizler bu ilin sahipleri ve yöneticilerisiniz. Vatandaşın mağduriyetinden sizler sorumlusunuz. Dün yaşanan 8 saatlik habersiz elektrik kesintisinin hesabını sormak size düşer, eğer bu il köy değilse, çiftlik olarak görülmüyorsa. İnsanlar bir daha umarız bu şekilde mağdur edilmez.
Editör: TE Bilişim