Bilecikli kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergileyeceği Üretici Kadınlar Pazarı kurdele kesim töreni ile açıldı.

Bilecikli kadınlar tarafından aracısız olmak sureti ile satışa sunulacak ürünler arasında yok yok.

Eriştesinden, mantısına, kolyesinden, biblolara, çeşitli bez ürünlerden, salça ve daha birçok ürünün satışa sunulacağı Üretici Kadınlar Pazarı, her Cuma günü Kent Konseyi binasının önündeki sokakta vatandaşların hizmetinde olacak.

Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP teşkilatının yanı sıra İYİ Parti teşkilatının, mahalle muhtarlarının ve vatandaşların da hazır bulunduğu açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

“Kent Konseyi olarak amacımız güçlü bir toplum oluşturmaya katkıda bulunmak”

Açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, güçlü bir toplum yapısına dikkat çektiği konuşmasında, “2019 yılının Kasım ayından kuruluşunu yaptığımız Kent Konseyi bugün burada elin emeği, gözünün nuru ile zamanını, gücünü üretime dönüştürerek hayatımıza anlam katan kadınlarımıza bu sokakta yeni bir yol açıp ürettiklerini tanıtma ve pazarlama fırsatı verebilmenin mutluğu içindeyiz.

Kent Konseyi olarak amacımız, üretici kadınlarımızın yoksulluk ve eşitsizliklerin varolmadığını, güçlü bir toplum oluşturmaya katkıda bulunmak, kadınların yaşamlarını iyileştirme çabalarına destek olmak ve yerel kalkınmadaki liderliklerini güçlendirmektir” dedi.

“Kadınıyla, erkeğiyle kentin yönetiminde söz sahibi olacağız”

Üretici Kadınlar Pazar projesinin Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışının bir ürünü olduğunu aktaran Milletvekili Yaşar Tüzün, “Kent Konseyi’nin gecikmelide olsa Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı ile birlikte ilimizde geçekleştirilmesinin, kurulmasının ne kadar önemli olduğunu bugün burada ispatlamış oluyoruz.

Kentte yaşayan insanlar kadınıyla erkeğiyle kentin yönetiminde söz sahibi olduğu müddetçe ortak aklı, ortak projeyi, ortak fikirleri biraraya getirip hem kentin geleceği ile ilgili, hem de bir kentte yaşayan insanların ekonomik geleceği ile ilgili fikir verebilecek, ortaya projeler koyabilecek anlayışı yaşattığı için başta Kent Konseyi Başkanımıza ve çok değerli yöneticilerine Bilecik halkı adına çok teşekkür ediyorum.

Kent Konseyimiz ciddi bir proje hazırlamış, ortak akıl ortaya koymuş ve bölgemizde kendi el emeği ile üretim yapan kadınlarımız da üreticiden, tüketiciye yani bir aracı kullanmadan burada tüketiciye hizmet verebilmenin mutluluğunu bugün yaşıyorlar.

Evet bugün ilk açılış, şimdi sayı az olabilir ama inanıyorum ki önümüzdeki haftalarda, önümüzdeki Cuma günlerinde bu sokak diğer sokak ve buranın çevre düzenlemesi bittikten sonra gerçekten Bilecik’teki yerli üreticilerin tüketiciye ulaştırabileceği bir meydan, bir sokak,b ir cadde olabileceğini düşünüyorum. Bu açılışın bol bereketli ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Ülkenin kurtuluşu üretim ve kadında”

Belediye Başkanı Semih Şahin, kadının üretimdeki ve sosyal hayattaki önemine değinirken, “öncelikle şunu söyleyeyim Kent Konseyi kendine has bir yer, özel bir yer. Biz sadece birlikte iş yapmayacağız, ayrıca biz eleştireceğiz. O yüzden ben buraya katılmaktan çok mutluyum. Çok yakın bir geçmişte kuruldu. Kurulur kurulmaz, biraz önce sayın vekilimin de söylediği gibi bir ortak akıl yan yana geldiğinde hemen bir şeyler üretmeye başlıyor. Ülkenin kurtuluşu üretim ve kadında, bu proje her ikisini birleştirmiş örnek olmuş bir proje ülkenin geleceği bana göre kadınlarımızda ve üretimi artırmakta. Bunun her ikisinin birleşip burada örneği olması aslında çok anlamlı. İlk ortak akıldan ilk projenin bu olmasından da çok anlamlı. Demek ki insanlar yan yana geldiğinde toplum için en doğrusunu katılımcı bir mantıkla hemen bulabiliyor. Bu bize bir örnek teşkil ediyor. Bu çerçevede Bilecik'te tüm yönetimi katılımcı bir hale getirirsek bütün halkı katarsak halkla birlikte bir şeyler yaparsak, Bilecik için en doğru yapacağımızın bu en önemli göstergesi bence. Somut göstergesi o yüzden Kent Konseyi çalışanlarını ve Kent Konseyi Başkanımızı tebrik ediyorum, hepimize hayırlı olsun diyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim