Önceki gün gecenin ilerleyen saatlerinde ilimize gelen Bakan Avcı, Polisevi’nde konakladıktan sonra ilk olarak Bilecik Belediyesi’ni ziyaret etti.



Burada Başkan Selim Yağcı ile bir araya gelen Bakan Avcı, kendisini misafir olarak görmediğini baba ocağında olduğunu vurgulayarak Bilecik’in her yönden çok mesafe kat ettiğini belirtti.Ziyaretinde Başkan Yağcı tarafından Bakan Avcı’ya Bilecik seramiğinden yapılan fincan takımı hediye edildi.



Belediye’yi ziyaretinin ardından Cumhuriyet meydanına geçerek Valilik önünden itibaren esnaf ziyareti gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, şehir turu attıktan sonra çay bahçesinde vatandaşlar ile bir araya geldi.



Bakan Avcı, yaptığı konuşmada “Bugün burada Hemşerilerimle olmaktan dolayı çok mutluyum. Şimdi bu çay bahçesine oturunca dün akşam yolda gelirken arkadaşlar bana bir video izlettiler. Evvelki gün yine burada bir çekim yapılmış. Seçimin renkli sahneleri de var onun için anlatıyorum bunu. Bir aday beyefendi buraya getirilmiş. Beyefendi böyle oturuyor yanında benimde çok sevdiğim Milletvekili arkadaşım, vazifelendirilmiş mecburen oda orada duruyor. Yanında İl Başkanı arkadaşımız, tam onun yanında Eskişehir Milletvekili arkadaşımız var. İşin tamda bu kısmı eğlenceli, beyefendi “bizi buraya niye getirdiniz” diyor, bizim arkadaş diyor ki “valla benim haberim yok”, il başkanını gösteriyor “o getirdi” diyor. O da “efendim çay içmeye geldik” diyor, bu arada Eskişehir Milletvekili olan arkadaş skandalın farkında o hiç sesini çıkarmıyor böyle önüne bakarak. Çok hoş bir sahne, sonunda aday beyefendi diyor ki yanındakine “sen kalk bir şeyler söyle, beni takdim et” diyor.



O da il başkanını işaret ediyor sen bir şeyler söyle der gibi böyle renkli bir sahne yaşanmış evvelki gün burada. Biz çok şükür niye geldiğimizi biliyoruz. Ayrıca hiç kimsenin bizi takdim etmesine de gerek yok, birbirimizi tanıyoruz. İnşallah 3 gün sonra Türkiye tarihi bir seçimi hayırlısı ile gerçekleştirmiş olacak. Türk tarihinde ilk defa millet devlet başkanını bizzat kendisi seçecek. Bu çok önemli bir dönüm noktası ve biz yeni devlet başkanımızı, yeni cumhurbaşkanımızı ne kadar yüksek bir oranla Çankaya’ya gönderirsek hem dünyada, hem ülkede o kadar güçlü kılmış oluruz. Arkasındaki millet desteği ne kadar yüksek olursa dışarıya karşıda, içeriye karşıda güçlü kılmış oluruz.



O kadar ülkenin gücüne güç katmış oluruz. Onun için inşallah 10 Ağustos’ta milletimize yakışır şekilde oylarımızı kullanacağız. Bu bir parti oylaması değil. Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Cumhurumuzun başkanını, milletimizin dolayısıyla hepimizin Cumhurbaşkanı olacak, hepimizin başkanı olacak ve inşallah hepimizin oylarıyla hangi partiden olursak olalım hepimizin oyları ile oraya göndereceğiz inşallah” görüşlerine yer verdi.



Bakan Nabi Avcı, daha sonra Pazaryeri ve Bozüyük’e geçerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
Editör: TE Bilişim