Cafer Elmas

Kesilen cezalar ile milletin canına okuyan Bilecik İl Trafik Müdürlüğü ekiplerinin hatalı park eden araçlarına kimin ceza keseceği merak ediliyor.

Aylık asayiş bültenlerinde, Bilecik’te her ay 1 milyon lira radar ve park ceza kesilmesi ile gündeme gelen Trafik Müdürlüğü ekipleri, şehir içinde de kestiği cezalar ile gündemden düşmüyor. Otopark sıkıntısı olan ve şehir içi trafik sorununu çözemediği için karmaşanın yaşandığı Bilecik'te, bir de gelen trafik cezaları vatandaşları çileden çıkarıyor.

Polis kendi hatalı parklarını unutuyor

Karma karışık olan Bilecik trafiğinde, özellikle mahalle aralarındaki hatalı ve gelişi güzel parklar ile yol kenarına bırakılan inşaat malzemeleri ve beton araçları trafiği tamamen kilitliyor. Özellikle şehir merkezinde yaşanan trafik keşmekeşinde mecbur kalan ve hatalı park eden araçlara ise bazı trafik polisleri herhangi bir uyarı yapmadan hemen ceza yazıyorlar. Çoğu zaman mecburiyetten yapılan bu parklara ceza kesen trafik polisleri ise kendi yaptıkları hatalı parkları unutuyorlar.

Park edilmez tabelasının önüne park!

Vatandaşların şehrin her bir köşeden fotoğraflayarak gazetemize gönderdiği fotoğraflar trafikçilerin hatalı parklarını belgelerken, bu polis araçlarına kimin ceza keseceği merak ediliyor. Kimi zaman trafik akışını etkileyecek şekilde yola, yaya geçitlerinin ve yol kenarındaki dubaların üzerine, Atatürk Bulvarı üzerindeki kavşaklara bırakılan polis araçları, park yapılmaz levhalarının önüne bile rahatlıkla park edebiliyor. Trafik kuralları hakkında örnek olması gereken ve vatandaşı her hatasında cezalandıran emniyet mensuplarının bu rahatlığı ise kamuoyu tarafından tepki çekiyor.

Resmi araçlar şahsi işlerde mi kullanılıyor?

Bazı trafik polislerinin ve emniyet mensuplarının kurum araçlarını özel işlerinde kullandıkları yönünde de şikayetçi olan vatandaşlar, polis arabaları ile alışveriş yapıldığını, alınan erzakların devletin arabası ile evlere taşındığını iddia ediyorlar. Vatandaşlar, bazı polislerin de evlerinden özel olarak alınıp gidecekleri yere bırakıldığını, hatta bazı polis memurlarının evlerine resmi araçla gittiğini, gece aracın evinin önünde kaldığını iddia ederken, bu araçların yakıtının devletin kasasından çıktığı için kendi ceplerine yansıdığını savundular.

Emniyet Müdürü Bektaş’ın tutumu merak ediliyor

Trafik konusunda hassas olan İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, son zamanlarda trafik polislerini şehir içi trafik akışını düzenlemek için görevlendiriyor. Ancak trafik polisleri hatalı park eden araçlara ceza yazarken, kendi hatalı parklarını ise unutuyorlar. Şimdi kamuoyu, “park yapılmaz” levhasının önüne ve yaya kaldırımlarına park eden polis arabalarına ceza yazılıp yazılmayacağını merak ediyor. Vatandaşlar, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş'ın da bu konuya karşı hassas olmasını ve resmi araçları özel işlerde kullanan emniyet mensuplarına uyarıda bulunmasını bekliyorlar.

Editör: TE Bilişim