Bilecik Devlet Hastanesi’nde romatizma teşhisi koyulan Yurdanur Avcı, (34) ağrılarına dayanamayıp Eskişehir Tıp Fakültesi’ne gittiğinde kanser hastası olduğunu öğrendi ve 19 gün sonra yaşamını yitirdi. Hasta yakınının iddiası ise ilimizdeki yeni hastane ve yeni kadroların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Ciddi iddiaların yeraldığı olay ise şu şekilde gelişti. Vücudundaki çeşitli ağrılar sebebiyle Bilecik Devlet Hastanesi Dahiliye Polikliniği’ne eşi Hasan Avcı ile birlikte muayeneye giden Yurdanur Avcı’ya romatizma teşhisi koyularak ilaç tedavisine başlandı. Dört ay boyunca Bilecik Devlet Hastanesi’nde farklı polikliniklerde de muayene olan kadın ağrılarının arttığını belirterek Eskişehir’e sevk edilmesini istedi.

Lakin doktorlardan; “eklem ağrısı için sevk mi yapılır” cevabını aldı. Ağrıları günden güne artan kadın son çare olarak kendi imkânları ile Eskişehir Tıp Fakültesi’ne gitti. Avcı’nın Bilecik Devlet Hastanesi’nden aldığı tahlil sonuçlarını gören doktorlar şaşkına döndüler ve eklem ağrısı denilen teşhisin kanser olduğunu ve kadına son aşamasında olan mide kanserine yakalandığını belirterek hemen acilen hastaneye yatırdılar. Lakin tüm müdahalelere rağmen ameliyat dahi olamayan Yurdanur Avcı, ancak 19 gün hayata tutunabildi.

Eşi Hasan Avcı, yaşanan olayları ve iddiaları anlattı. Doktorların, 4 ay boyunca eşini romatizma ve eklem tedavisi diye oyaladıklarını belirten Avcı, Bilecik Devlet Hastanesi’nde birçok polikliniğe başvurduklarını hiçbirinin kanser teşhisini yapamadığını, Eskişehir Tıp Fakültesi’ndeki doktorların Bilecik Devlet Hastanesi’nin tahlilleri ile bile kanser teşhisi koyduklarını belirtti.

 Hasan Avcı, Bilecik'teki doktorların hiçbirinin bunu farkedememesi sonucu hastalık için geç kalındığını ve eşinin kanserin son aşaması olan 4. evrede olduğu için eşini kaybettiğini iddia etti.

Avcı; “Benim Yurdanur’um gitti, başka Yurdanur’lar gitmesin” diye sitem ederken, sorumlular hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Bu iddiaları sormak ve söz hakkı vermek için iki defa aradığımız Başhekim Uz. Dr. Hüseyin Üçkardeş, telefonumuza cevap vermediği ve geri dönmediği için söz hakkı veremedik.

İddialara ilişkin gelecek cevaba sütunlarımızın  açık olduğunu belirtiriz.

Editör: TE Bilişim