Cafer Elmas

         CHP eski İl Başkanı Sinan Baba, gazetemize Bilecik siyasetini değerlendirerek CHP'de sürpriz bir adayın çıkabileceği iddiasında bulunarak, son günlerde yaşanan parti değişikliklerini ve adaylara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

         Kişilerin parti değiştirmelerinin olabileceğini daha önceki yıllarda da bunların yaşandığını belirten Sinan Baba, bu davranışların eski bayat numaralar olduğuna vurgu yapıp 'keşke böyle şeyler olmasa' dedi.

         Yaklaşan yerel seçimleri de değerlendiren ve bunları dış sahadaki antrenmanlar olarak gören Baba, CHP'de bir sürprizin gerçekleşebileceğini büyük sahaya çıkılınca Bilecik'te çok değişik şeylerin yaşanabileceğini, kulağına da bazı duyumların geldiğini belirtti.

         Bilecik CHP'de yaşananların CHP Genel Merkezi tarafından hepsinin bilindiğini belirten Baba, 'genel merkez kör değil' dedi.

 ‘Bunlar eski bayat numaralar'

         Baba, 'siyaseti böyle yapan insanlarda vardır. Seçim Meydanında şunu söylemek için yaparlar.

         Beni CHP'den de istiyorlardı ben gitmedim. AK Parti'ye gittim politikasıyla eski bayat numaralardır bunlar. Bizde tutmuyor' dedi.    

CHP'nin aday adayı Mehmet Seven'in de 2 yıl önce MHP'ye destek verdiği şeklindeki sorumuza ise Baba, “olabilir bunlar olmayan şeyler değil. Ben bunları sizin gördüğünüz gibi görüyorum. Akın Olcay'da başka yerlere destek vermişti olabiliyor bunlar siyasette, CHP’ye oy vermesinler diye SHP'den aday olmuştu. Oluyor bunlar oluyor, keşke olmasa ama' dedi.

         ‘Bunlar dış saha antrenmanları, büyük sahaya çıkınca Bilecik'te çok şeyler olabilir'

         Yaklaşan seçimleri de-ğerlendiren Sinan Baba, “Daha belli olmaz. Samimi düşüncemi söyleyeyim belli olmaz. Bunlar şimdi dış sahadaki antrenmanlar, iç sahada daha bir şey yok. Büyük sahaya daha geçmedik. Büyük sahaya geçince Bilecik'te çok değişik şeyler olabilir. Bunu yazın bir kenara' dedi.

 ‘CHP Genel Merkezi kör değil'

         Sinan Baba, 'kulağımıza bazı duyumlar geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer partiler aday konusunda çok değişik şeyler olabilir. Genel Merkezi kör görüyorlar. Öyle değil, kör görmesinler. Parti Genel Merkezi her zaman çalışır bizim ak-saklıklar vardır, yanlışlıklar vardır ama her zaman dikkatlidir ve çalışır. Eğer örgütlerden biri hatalı bir bilgi, hatalı tespit yaparlarsa bilemem. Onun dışında bizim genel merkezimiz akıllı çalışır' dedi.

  ‘Geçişler oluyor diye kimseyi kınayamayız'

         Sinan Baba, 'Hüseyin Şensoy mesela Adalet Partisi'n deydi şimdi MHP'den aday oldu. Bu geçişler oluyor. Olmaması tercihimdir elbette tercihtir. Bu geçişler oluyor diyede hiç kimseyi kınamayı bırakmak lazım. Adam Cumhuriyetçi mi, aydın mı, laik mi, Atatürkçü mü benim için siyaset odur. Öbür tarafları biraz hikaye kalıyor. Ben öyle görüyorum. Yanılıyor olabilirim. İnşallah yanılmıyorumdur' dedi.

Editör: TE Bilişim