Bulgaristan Cumhuriyeti Bursa Başkonsolosu Veselin Vijilov Osmanlı Tarih Şeridini ve Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

Bilecik Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bursa Bilecikliler Derneği’nin davetiyle Bursa Bulgaristan konsolosu Veselin Vijilov ile birlikte Bilecik ve ilçelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Bulgaristan Cumhuriyeti Bursa Başkonsolosuyla birlikte yapılan ziyaret gezisine Bursa’dan; Bursa Fashion Week (BFW) kurucusu ve Emelya Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yaşariye Doğan, Barmak Barutçuoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, Karkent Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sayın, Bursa Bilecilikler Dernek Başkanı Erdoğan Mısırlı ve çeşitli sektörlerden çok sayıda iş insanı katıldı.

Yapılan bu ziyaretin sürpriz konuğu da Galatasaray Spor Kulübü Başkan adayı Turgay Kıran oldu.

Gerçekleştirilen ziyaret gezisinde Bulgaristan Bursa Başkonsolosu Vijilov ve beraberindeki misafirlere Şeyh Edebalı, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, şehrin tarihi ve kültürü hakkında yetkililerce bilgi verildi.

Tarih alanlarına yapılan ziyaret gezisinden memnun kaldığını ifade eden Bulgaristan Bursa Başkansolosu Vijilov, Bilecik Belesiyesi’ne ve Belediye Başkanı Semih Şahin'e teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim