Türkiye’nin ilk bağımsız kadın Belediye Başkanı olma özelliğine sahip olan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, seçimler öncesinde vatandaşlara verdiği sözü yerine getirerek makam koltuğuna oturdu.

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesinde Pazaryeri İlçesi’nde meydan konuşması yapan bağımsız Belediye Başkanı adayı Zekiye Tekin, vatandaşlara yönelik; “bu sevgi seli ile Allah’ın izni ile bugün burada biz ne dedik? ‘Halkımız ile birlikte yola çıktık, halkımız ile birlikte bu işi yapacağız’ dedik. Biz bu işi halkımız ile birlikte yapacağız. Bugün burada sehpada size sesleniyorum, yarın akşam balkonda sesleneceğim” demişti.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine bağımsız giren Zekiye Tekin,1596 oy alarak yeni başkan seçilmiş ve Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Zekiye Tekin’in seçimler öncesi büyük alkış alan “bugün burada sehpada size sesleniyorum, yarın akşam balkonda sesleneceğim” şeklindeki konuşması birçok vatandaş tarafından takdir görmüş ve alkış yağmuruna tutulmuştu.

“Pazaryeri diyerek çıktığımız yolda insanlık kazandı”

Bağımsız Belediye Başkanı seçilen Zekiye Tekin, seçimi kazanmasının ardından balkon konuşması yaparak vatandaşlara verdiği sözü yerine getirmişti.

Ardından Başkan seçilen Zekiye Tekin, yaptığı açıklamada; “bugün Pazaryeri tarih yazdı. Duygulara kelimeler yetersiz kalır. Bugün Pazaryeri kazandı. Önce insan önce Pazaryeri diyerek çıktığımız yolda insanlık kazandı. Samimiyet kazandı, alçak gönüller kazandı, sükunet kazandı. Pazaryeri Belediyesi'nde yıllarca bir kamu görevlisi olarak hemşerilerime sunduğum hizmeti, bu kez siyasi kimliğimle sürdürmek amacıyla katıldığım demokratik yarışta; beni bu yarışa hemşerimiz Sayın Osman Yüce abimiz teşvik etmişti. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Bütün mahallelerimizin halkı olan doğulu batılı Pazaryerimizi öz yurdu gören her türlü desteklerini yanımda hissettiğim çok değerli hemşerilerime minnet duygularımla teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Zekiye Tekin 7’den 70 e sen bizim kızımızsın diyerek her an yanımda arkamda benimle bu dikenli yolları yürüyen canla başla çalışan tüm sevenlerime bana oy verenlere vermeyenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” İfadelerine yer vermişti.

Yeni Başkan Zekiye Tekin’in seçimler öncesinde yaptığı o konuşması halen tazeliğini korurken, seçimler sonrasında birçok vatandaş büyük alkış alan konuşmasını halen unutamadıklarını ve yeni başkanları ile gurur duyduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim