Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) hububat alımlarına başlarken Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, “Çiftçimizin alın terinin ve emeğinin karşılığını alabildiği bir yıl diliyorum.” Dedi.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan üreticilerden alınmaya başlayan ilk buğdaylar TMO’nin Polis Evi’nin karşısında kiralamış olduğu depoya dökülmeye başladı.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, civar köylerde gelen ilk buğday alımlarının yapıldığını söylerken, buğdayın kilosunun 1.35 kuruştan alınmaya başlandığını belirtti.

“İlk buğday alımlarına başladık”

Başkan Sevinen, hububat alımına ilişkin yaptığı açıklamada,

“İlimizde Toprak Mahsulleri Ofisi ilk buğday alımına başladı. İlk gelen buğdayımız Toprak Mahsulleri Ofisinin en yüksek verdiği kilo fiyatı 1.35 kuruş olan fiyattır.

Bu buğday Adana 99 dur. Biz çiftçilerimize daha önceki yıllarda hep bunu öneriyorduk. Toprak mahsulleri Ofisi’nde 1. verim olan buğdayları ekin. Bugün buğdayını ilk getiren çiftçimizin ürününü ofisin sistemi, makineleri, ölçüm cihazları ölçtü ve fiyatı verdi. Çiftçimizin alın terinin ve emeğinin karşılığını alabildiği bir yıl diliyorum, inşallah doğal afetlerden uzak olan buğdayıyla sebzesiyle, meyvesiyle 2019 yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”dedi.

“Bu yıl kapalı alan kiraladık”

Geçtiğimiz yıllarda açık alanlarda yapılan buğday alımlarının bu yıl kapalı alanda yapıldığını söyleyen Başkan Sevinen, çiftçilerin geçtiğimiz yıllarda yağmur yağışları sebebiyle yaşamış oldukları sorunları bu yıl yaşamayacaklarını söyledi.

Başkan Sevinen Polisevi karşısında kiralamış oldukları kapalı alana ilişkin konuşmasında;

“İlk defa bu yıl ofisimizle birlikte kapalı bir alan kiraladık. Daha önceki yıllarda kiraladığımız açık alanımızda güzeldi. Belki bir daha ki yıl yine orayı kiralayacağız ama bu sene çiftçimizin ve ofisimizin yağmur ve çamurdan etkilenip zahmet çekmemesi için kapalı alanı tercih ettik.Bu alan Polis Evinin karşısında eski Eriklinin su deposunun olduğu yer.Şimdiden çiftçimize hayırlı uğurlu olsun.”ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim