Bozüyük eski Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nun danışmanı Fevzi Bubilik hakkında açılan hakaret davalarından biri daha sonuçlandı.

Daha önce Milletvekili Fahrettin Poyraz ve gazetemiz editörü Cafer Elmas’a karşı dava kaybeden Bubilik, bu kez de ilimize yapılan katı atık entegre tesisi BİOSUN’un sahibi Musevi işadamı Jan Nahum’a dava kaybetti. Bubilik’e, hakaret suçundan 3 ay 19 gün ve “sosyal sınıf, din, mezhep farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 6 ay 7 gün hapis cezası verildi. Verilen hapis cezaları, Bubilik’in aynı suçu daha önce de işlemesi nedeniyle para cezasına çevrilmedi. Bu sonuçla Fevzi Bubilik, hakkında açılan 3’üncü hakaret davasını da kaybetmiş oldu.Bubilik’in cezası İnfaz Kanunu’na göre Cumhuriyet Savcılığı tarafından önümüzdeki günlerde infaz edilecek.

Fevzi Bubilik, daha önce çeşitli internet sitelerinde yayınlanan açıklamalarında, Jan Nahum’un “Osmanlı’yı yıkan kişilerden biri olan”HaimNahum’un torunu olduğunu iddia etmiş ve Jan Nahum’un Bilecik’te yatırım yapmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirmişti. Bu açıklama sonrası BİOSUN’un bağlı olduğu Hexagon Katı Atık şirketinin ortaklarından Hakan Alkan iddiaların asılsız olduğunu, Jan Nahum’laHaimNahumarasından herhangi bir akrabalık olmadığını belirterek, konunun yargıya taşınacağını ifade etmişti. Görülen dava sonucunda Fevzi Bubilik’e 2 ayrı suçtan toplam 9 ay 26 gün hapis cezası verildi.

2004 yılında facebook ve twitter sosyal medya siteleri ile bir internet sitesi üzerinden çok sayıda kişiye hakaret ve ithamda bulunan Fevzi Bubilik, daha önce Milletvekili Fahrettin Poyraz’a hakaretten 7.000 lira, gazetemiz editörü Cafer Elmas’a hakaretten 5.600 lira adli para cezası almıştı. Verilen bu kararla birlikte, Fevzi Bubilik, 3’üncü hakaret davasından da cezayla ayrılmış oldu.

Bubilik, halen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bozüyük AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler ile davalık bulunuyor.

Editör: TE Bilişim