Bilindiği üzere 31 Mart 2019 günü ülkemizde Mahalli İdareler Seçimi yapıldı. Seçim sonucunda bazı belediyeler muhalefete, bazı belediyeler de iktidar partisine geçti. İlimizde ise yaklaşık 15 yıldır iktidar partisine ait olan  belediye, muhalefete geçti.

Demokrasinin bir gereğidir bu. Demokrasiye inanıyorsak bu değişimleri de kabul edeceğiz. Yeni seçilenler, seçim bittikten sonra kendi görev alanı içerisinde hizmete başlayacak. Bizlere düşen, demokrasinin gereği, seçim sonucunu kabullenip yeni seçilene ilimize hizmet etmesi için destek olmaktır. Destek olmadığımız gibi bir de engel olursak bundan ilimiz zarar görecektir.

Buna bir örnek olarak aldığım duyumlara göre ilimiz İşkur Müdürlüğü Toplum Yararına Program kapsamında Bilecik Belediyesi' ne 6 ay süreyle 130, Bozüyük Belediyesi' ne 80 ve Pazaryeri Belediyesi’ ne 15 personel alımı için ilgili Daire Başkanlığı' na teleple bulunmuş olmasına rağmen, bu Belediyelerin muhalefete geçmiş olması nedeniyle çalışamaz hale getirmek amacıyla sanıyorum Millet Vekilimiz Sn. Selim Yağcı ve Akp İl Başkanlığı buna engel olmuşlardır.

Sayın Milletvekilimiz, AKP İl Başkanlığımız, ya da personellerin alımına karşı çıkan ve engel olan hangi yetkililer ise onlara şunu söylemek istiyorum. Yaptığınız yanlıştır beyler, sizler bilerek Bilecik' e zarar veriyorsunuz. Sizler 15 yıl bu belediyeleri yönettiniz, istediğinizi, hatta köylülerinizi belediyelere doldurdunuz, kim engel oldu da şimdi siz belediyeleri çalıştırmamak için bir faaliyet içerisinde bulunuyorsunuz. Bilecik Belediyesi yeni elemanlar işe başlattı. Bunlar toplum yararına çalışma programından alınsa ücretleri ve sigortaları 6 ay süre ile devlet tarafından karşılanacaktır.

Ancak sizin engellemeniz yüzünden işe başlatılan bu kişilerin ödemeleri Bilecik Belediyesi' nin kasasından çıkacak. Bu da şu demektir, örneğin bir kişinin asgari ücretten aylık vergi ve SGK primi için aylık maliyeti 3.000TL olsun. 3.000TL x 130 personel karşılığı aylık 390.000TL' dir. Bunun 6 ay karşılığı ise 2.340.000TL' dir. Sizler engel olmakla Bilecik ilimize yapılacak 2.340.000TL' lik hizmeti engellemiş olmadınız mı?

Gelin bu düşmanca davranışlardan vazgeçin. Bu engellemeliniz Bilecik' e zarar veriyor. Bu halk bunları unutmaz. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya gibi büyükşehirler ve Bilecik başta olmak üzere pek çok şehirde belediye yönetimleri değiştirerek gücünü göstediği gibi, sizler böyle ve bu kafada giderseniz yarın da bu halk iktidarı değiştirir. Bunu unutmayın. Sizler bu davranışla kendi kendinize zarar veriyorsunuz.

Gelin, demokrasinin gereği olan seçim sonucuna göre yeni yönetime destek olun ilimiz kazansın.

Bu kafayla, bu zihniyetle giderseniz kaybetmeye devam edersiniz.

Sn. Semih Şahin ve ekibine destek olmuyor olabilirsiniz ama lütfen köstek de olmayın.

Editör: TE Bilişim