Bilecik Belediyesi’nin düzenlediği 1. Bilecik Kitap Fuarı, büyük ilgi görüyor.

13 Mart’a kadar açık olacak fuarda romandan şiire, politikadan dini kitaplara kadar çok geniş bir yelpazede binlerce kitap uygun fiyatla kitapseverlerin beğenisine sunuluyor.

       Fuarda sıradışı fikirlerle oluşturulan kitapların yazarı olan Bilal Sami Gökdemir’in imza günü vardı. Özellikle genç kesimin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, yazarın “Çok Kullanılmış Kalpler Dükkânı” isimli eseri büyük ilgi gördü.

       Çok Kullanılmış Kalpler Dükkânı'nın namı kısa zamanda ülke sınırlarını aşarak dünyaca ünlü yıldızların bile cazibe merkezi hâline geldi.

İnsanların en değerli anılarının toplandığı kitapta 303'üncü sayfaya kadar herşey normal olarak giderken, bu sayfadan sonra okuyucuya çok büyük bir görev düşüyor. Okuyucu, 303'üncü sayfaya kadar verilen şifrelerden yola çıkarak kilitle bağlanmış son 60 sayfayı şifreleri doğru girerek okumak zorunda.

Son sayfası yırtık kitap olarak ün kazanan ‘Şu saatte orada mıydın?’ kitabının da yazarı olan Bilal Sami Gökdemir, “Çok Kullanılmış Kalpler Dükkânı”nın ve diğer kitaplarının temel amacı ile ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede, insan beynini harekete geçiren aktif noktaların hedeflendiğini belirtti.

Kitabı, bulmacayı ve matematiği biraraya getirerek insanın sorgulayıcı, problemleri çözmedeki üretkenliğini ortaya koyabilmek amacıyla kitap projeleri hazırladıklarını belirten Bilal Sami Gökdemir, “yaptığımız araştırma sonucunda şöyle bir sonuca vardık.  1 saat televizyon seyretmenin beyne verdiği zararı 7 saat bulmaca çözerek kapatıyoruz. Bunun sebebi beyin 2 bloktan oluşuyor, beynin sağ bölümü okuma, analiz etme, tahlil etme işlevini görürken, sol bölümü resimlendirme, şekillendirme işlevini görüyor. Dolayısıyla biz televizyon seyrettiğimiz zaman aslında beynimizin sol bölümünü televizyona kiraya vermiş oluyoruz. Resmi görüntüyü ve şekli hazır bir şekilde önümüze koyuyor. Böylece bir zaman sonra insanlarda dikkat, hafıza ve zeka da gerilik başgöstermeye başlıyor. Bu araştırmanın üzerine öyle bir çalışma yapalım ki kitap okumak, matematik problemleri çözmek, bulmaca çözmek insan beyninin sol tarafını çalıştırır hale getirsin. Bunları biraraya getirelim düşüncesiyle bundan yaklaşık 4 sene önce son sayfası yırtık bir kitapla yolumuza çıkmış olduk. Son sayfası yırtık kitap aslında matematik problemi çözdüren, hem kitap okutan, hem de bulmaca çözdüren ilk kitabımız olmuş oldu. Bir diğer kitabımız olan Madam Bravo’da arka alanında kazıma alanı olan bir bölümle okuyucularımıza beyin fırtınası yaptırmaya çalışıyoruz. Ve son olarak ta bundan yaklaşık 1 yıl önce çıkarmış olduğumuz “çok kullanılmış kalpler dükkanı” kitabı ile kitabın son 60 sayfasına bir kilit koyduk. Okuyucu ön sayfalarda bulunan ipuçlarından yola çıkarak buradaki kilidin şifresini bulamazsa son 60 sayfasını okuyamayacak. Kitabı, bulmacayı ve matematiği biraraya getirdiğimiz proje kitaplarımızdır” dedi.

Bu yıl 1.si düzenlenen Kitap Fuarı, birbirinden ilginç kitaplar ile siz okuyucularını bekliyor. Bu yolculuk sizler için…

Editör: TE Bilişim