Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri A. Rüştü Mumcu, İl koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, yapımı halen devam etmekte olan rektörlük binası ve kütüphanenin bu sene tamamlanacağını ve hizmete sunulacağını söyledi. Mumcu, binaların kapalı alanının 15bin metrekare olduğunu ve ihale bedellerinin yaklaşık 19 milyon TL olduğunu söyledi. Üniversitenin önemli eksiklerinden olan derslik bloğu inşaatının ise 12bin metrekare kapalı alanda gerçekleştiğini ve ihale bedelinin 13 milyon 500 bin TL olduğu ifade eden Mumcu, ayrıca 19 bin metrekare kapalı alanda iki blok olarak bir diğer derslik bloğu daha inşa edileceğini söyledi. Bu dersliklerin projesinin tamamlandığını ve önümüzdeki sene bütçe programlarında yer alacağı öğrenildi.

2013-2014 eğitim - öğretim yılında ÖSYM kılavuzunda belirtildiği üzere, bu yıl üniversiteye 4200 yeni öğrenci geleceğini söyleyen Mumcu, bu öğrencilerin 2500’ünün şehir merkezine, geri kalan 1700’ünün ise ilçelere yerleştirileceğini söyledi. “Bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hemşirelik ve Acil Tıp Teknikerliği programları üniversite bünyesinde eğitim vermeye başlayacak” diyen Mumcu, şu anda hazırlıkları devam eden, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’ne ek kontenjanla öğrenci alınacağını belirtti.

 

Toplantıya başkanlık yapan Vali Vekili Metin Çınar, yıllar önce üniversitenin açılışında yaptığı konuşmayı hatırlattı ve “Bu üniversite Bilecik’e yukardan ilim, ekonomi ve kültür ışığı sunacak. Bunu göreceğiz, şeklinde konuşmuştum. Bugün görüyorum ki bu dediklerim gerçekleşiyor. Üniversite Bilecik’in şeklini değiştiriyor, hem bilimin ışığını tutuyor hem de ekonomik olarak güçlendiriyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim