Bilecik’te yıllardır galericilik yapan Hüseyin Yıldız, ikinci el araç satışına sınırlama getiren yasa tasarısına tepki gösterdi.

Yıldız, oto galerilerini etkileyecek olan yasa tasarısına ilişkin göstermiş olduğu tepkisinde şunları ifade etti:

“Oto galerilerle ilgili yeni çıkan uygulama galeri esnafını yok etmek için, merdiven altına itmek için çıkarılmış bir uygulamadır. Galericilerin şehir içindeki mevcut yerleri yasaya uygun olsa bile ruhsat alamamaktadır. Neymiş efendim, galeriler şehir dışına çıkacakmış. Şu ana kadar böyle uygun bir yer bulunamamış hali hazırda da yer yok. Fakat bu ayın sonuna kadar Ticaret Müdürlügü’nden uygunluk belgesi alamazsak araç satışı yapamayacağız. Kimler yapacak araç satışını bundan sonra? Kasaplar, bakkallar, berberler, hocalar, memurlar, işçiler ve buna benzer kişiler. Bunlar nasıl yapacak? Örneğin; bir berber yıl içinde 3 adet kendi satacak, 3 adet eşi satacak, 3 adet oğlu satacak, 3 adet kızı satacak, 3 adet damadı satacak, 3 adet bacanak satacak, 3 adet baldızı satacak sıra yeğenlere gelecek.

Kısacası yıl içerisinde bir berber dolaylı yönden otuz araç alıp satacak, kısacası Vergi Dairesi’ne, SSK’ya, Ticaret Odası’na hiç uğramayacak, güya devletimizde vergi alacak. Kimden alacak? gerçek işini mesleğini yapmayan galericiden mi, yoksa bir galerici gibi çalışan berberden mi, yoksa kendi memurundan mı?

Bu çıkan yasa gerçek galericileri merdiven altına itiyor. Bizleri yok ediyorsunuz, devletin hakkını, galericinin hakkını koruyalım derken devlete de, bize de haksızlık ediyorsunuz. Umarım devletin sorumlu bir yetkilisi bu yazıyı okurda hep birlikte doğruyu buluruz.”

Editör: TE Bilişim