İlimizde bulunan Iraklı Hıristiyan ailelerin dini eğitim gören çocukların mezuniyet töreni, önceki gün Gölpark’ta Keldani Katolik Cemaat Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Mgr. François Yakan’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende Efkaristiya ayini, yani bilinen adıyla ekmek şarap ayini de yapıldı. Geçen yıl Noel kutlamalarıyla gündeme gelen Iraklı Hıristiyan göçmenler, bu kez de mezuniyet töreni ayiniyle Bilecik gündeminde kendine yer buldu. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, ülkemize sığınan mültecilere yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu, ancak “bu topraklarda gözü olan Haçlı gerçeğinin” unutulmaması gerektiğini söyledi. Yeşil yaptığı dikkat çekici açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yılbaşında bir düğün salonunda yapılan ayin töreni, yine bir Belediye Başkanımızın Fener Rum Patriği önündeki el pençe fotoğrafları, bugün ise Iraklı gençlerin mezuniyet töreni..
Bu ve benzer olaylara tepki gösterdiğimde, beni “sadece muhalefet yapıyor” bakış açısıyla değerlendirenler olduğunu biliyorum. Siyasi görüş ve mensubiyetleri nedeniyle eleştirenler, tepki gösterenler de oluyor elbette. Ama toplumun çok büyük bir kesiminin beni desteklediğini ve bu konuları gündeme getirmeye devam etmemi istedikleri için görüşlerimi Bileciklilerle paylaşmaya devam ediyorum. İktidar Partisi de dahil, diğer parti mensubu arkadaşlarımın da bu konuda bana olan destekleri sürdüğü müddetçe de yanlış gördüklerimi aktarmaya devam edeceğim.

Öncelikle yerlerinden yurtlarından olmuş, vatanlarından kilometrelerce uzakta hayatını sürdürmeye çalışan insanlara yardım etmek, insanlığımızın gereğidir. Ne Suriyeli, ne Iraklı, ne Hıristiyan, ne de Müslüman fak etmez. İnsanı insan olduğu için, Yaradan’dan ötürü sevmeye devam edeceğiz. ABD’nin getirdiği demokrasi nedeniyle Irak’ta hayatını kaybeden bir milyon Müslüman kardeşimiz varken, işkencelere maruz kalan, tecavüzlere uğrayan yüz binlerce kardeşimiz varken bile oradan kaçarak ülkemize gelen Hıristiyanları insan olarak bilip, görerek davranmaya devam edeceğiz.

Fakat bizim dikkat çektiğimiz asıl konu şudur. Zorunlu nedenlerle ülkemizde ikamet etmek zorunda kalan insanlara yardım ederken, kendi insanımızın yaşam koşullarını da göz önüne alarak değerlendirmeliyiz. Bu topaklarda yaşayan insanların kıt kanaat kazançlarından alınan vergiler ile başkalarına yardım ederken, vergi aldığınız insanları da unutmayın. Bu topraklarda gözü olan Haçlı gerçeğini unutmayın. Müslüman toplumun dinini değiştirmek için uğraşan, bedava İncil dağıtıcılarını unutmayın… Aynı mezuniyet törenlerini köyden kente tüm okullarımızda yapın, ondan sonra bunlara da izin verin… Saygılarımla”

Editör: TE Bilişim