Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü şok iddia ile sallanmıştı.

Milli Eğitime iş yapan bir müteahhidin kendisinden para istendiği için Savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve para isteyen Ş.K. adındaki mühendisin Emniyet tarafından gözaltına alındığı ve Savcılığa sevkedildiği, ardından parayı istettiği iddiası ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı B.U.'ya işin döndüğü ve B.U.'nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü inşaat işleri bölümündeki görevlerinden el çektirildiği iddia edilmişti.

Bu iddiaları 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreninde sormak istediğimiz İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, henüz sorumuzu daha sormadan sözümüzü keserek konunun Adliye’ye intikal ettiğini ve adli sürecin doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, Milli Eğitim olarak işlemlerinin sürdüğünü, konunun adli ve idari olarak soruşturmasının devam ettiğini söylemekle yetindi.

Şok iddia şu şekilde:

SGK’dan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geç bildirim yaptıkları gerekçesi ile 12 bin TL para ceza geliyor. Bu cezayı ödeyebilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce iş yapan müteahhitlerden salma yapılarak bu para toplanmak isteniyor. Söğüt'te Milli Eğitime iş yapan S.M. adındaki müteahhitten de bir miktar para isteniyor.

Bu parayı istemek için iddiaya göre inşaatlardan sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı B.U., Milli Eğitim’de görevli mühendis Ş.K.'yı görevlendiriyor.

Ş.K., S.M. adındaki mühendisten bir miktar para istiyor. Bunun üzerine S.M. adındaki müteahhit kendisinden haksız yere para istendiğini ses kaydına alarak Savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.

Savcılık hemen Emniyet’e talimat veriyor ve Emniyet yetkilileri, Milli Eğitim’de görevli Ş.K. adındaki mühendisi gözaltına alıyor ve sorguluyor ardından da Savcılığa sevkedilen Ş.K., Savcıda bu parayı müteahhit S.M.’den İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı B.U.'nun talimatı ile istediğini söylüyor.

Bunun üzerine soruşturma genişletiliyor. Ardından Vali talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürü tarafından B.U., Milli Eğitim’deki inşaat sorumluluğu ve ihale yetkileri görevinden alınıyor ve Din İşleri Sorumluluğuna getiriliyor.

Bu iddialar karşısında Milli Eğitim’in ve Valiliğin hatta iktidar Milletvekilinin ne gibi bir açıklama yapacağının merak edildiğini belirtmiştik. Fakat ne varki aradan geçen 5 aylık sürede hiç kimseden ne hikmetse olumlu yada olumsuz bir açıklama gelmedi.

Bizde 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılı açılış törenlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a iddiaları sormak istedik. Ne varki İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, henüz sorumuzu daha sormadan sözümüzü keserek konunun Adliye’ye intikal ettiğini ve adli sürec doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, Milli Eğitim olarak işlemlerinin devam ettiğini konunun adli ve idari olarak soruşturmasının sürdüğünü söylemekle yetindi.

Editör: TE Bilişim