Belediye tarafından yıkılan Seven Pasajı’na “inşaat sahasına girmek tehlikeli ve yasaktır” levhası asılmasına karşılık inşaat alanında onlarca aracın park ettirilmesi ve köylülerin tezgah açması tabelanın formaliteden takılması anlamını taşıdığını belirten vatandaşlar hayrete düşüyor.

Bilecik Belediyesi 15 ay önce içerisindeki esnafları boşaltarak Seven Pasajı’nı yıktı. Yerine yeni bina ve otoparkı bulunan meydan yapılacağı belirtildi ne varki defalarca ihaleye çıkan yer için alıcı bulunamadı. Hatta Elmas Çay bahçelerinin bulunduğu ada da ihaleye eklendi. Fakat Belediye tarafından istenen yüksek rakamlar ve projedeki istek yüzünden ihalelere giren dahi olmamıştı.

Yıkılan Seven Pasajı 15 aydır atıl vaziyette dururken, Belediye 15 ayda bu pasajdan aldığı kiralardan da oldu ve yaklaşık Belediye’yi bir milyon TL zarara dahi uğrattığı belirtildi.

Hal böyle iken muhalefet partileri olsun, muhalefet Meclis üyelerinin bu duruma gıkı dahi çıkmazken, Seven Pasajı’nın girişine takılan tabela espri konusu oldu.

“İnşaat sahasına girmek tehlikeli ve yasaktır” levhasının hemen arkasına parkedilen ve hatta park ücreti alınan onlarca arabanın yanısıra yan tarafa açılan tezgahlar, “hani inşaat sahasına giriş yasak ve tehlikeliydi”dedirtti.

Editör: TE Bilişim