Amatör müsabakalarda sahalarda sağlık personeli olarak görev yapacak kişiler için İl Sağlık Müdürlüğü sertifikalı ilkyardım eğitimi verecek. Programa katılım sağlayacak personele 2 gün boyunca 16 saatlik bir eğitim verileceği öğrenildi.

Konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’nün başta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve ilgili kurumlara gönderdiği yazıda; “Yaşadığımız sürece çeşitli nedenlerle yaralanmalar veya hastalıklarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Yaşamımızın çeşitli dönemlerinde, bulunduğumuz her ortamda kaza ve hastalanma riski taşımaktayız. Bu gibi durumlarla karşılaştığımızda, müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında etkileyici rol oynayacaktır.

Bu bağlamda müdürlüğümüz tarafından 2020 yılı içerisinde ilimizdeki Kurum ve Kuruluşlarda görev yapmakta olan personelin %10’luk dilimine 16 saatlik (2 gün) ücretsiz Sertifikalı İlkyardım Eğitimi verilmesi hedeflenmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim