Bilecik’e gelerek Bilecik Belediyesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Belediye Başkanı’nın makam odasında çektirdikleri resimde Kılıçdaroğlu’nun resim çektirirken ceketinin önünün ilikli olması bunun aksine Belediye Başkanı Semih Şahin’in ise Genel Başkanın yanında ceketinin önünü iliklemeden dağınık bir şekilde poz vermesi “bu ne rahatlık, bu ne saygısızlık” dedirtti.

Bilindiği gibi, ilimize gelen Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretleri esnasında Bozüyük Belediyesi’nde basına açık gerçekleşen ziyareti sonrasında Bilecik Belediyesi’ne yaptığı ziyaret ise yerel ve ulusal basına kapatılmıştı.

Korumalar bu kısıtlamanın Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından talep edildiğini ve odanın küçük olduğu için Kılıçdaroğlu’na sunum yapacağını belirtti.

Başkan Şahin’in bu talebinin kendisi ve Belediye hakkında son günlerde yerel ve ulusal basında çıkan haberlerin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sorulabileceği endişesi duyduğu için istediği gelen iddialar arasında yerini alırken, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ise Belediye basını tarafından çekilen resimler ile basına servis edildi.

Ne var ki gönderilen resimlerden biri ise düşündürücü bulunurken, Belediye Başkanı Semih Şahin’in, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında verdiği poz yadırganırken, adeta “bu ne rahatlık, bu ne saygısızlık” dedirtti.

Bakan Kurum’dan da fırça yemişti

Rahat tavırları ile tanınan ve siyasette acemiliği ile bilinen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, geçtiğimiz aylarda ilimize ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan da fırça yemişti.

Şeyh Edebali Türbesi ziyaretinde Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’nin gezildiği esnada Bakan Kurum’un yanında ellerini arkaya bağlayarak gezen Semih Şahin’i, Bakan Kurum uyarmış ve “benim yanımda böyle gezemezsin ellerini indir” diyerek fırça atmıştı.

Bu tepki karşısında Başkan Semih Şahin de “Bilecikli yürüyüşü böyle” esprisi yapmaya kalksa da Bakan Murat Kurum, “benim yanımda böyle yürüyüşü kabul etmiyorum ellerini indir” diyerek sert tepki göstermişti. Bu konuşmaya Başkan Semih Şahin’in yanındaki korumaları ve bazı basın mensupları da şahit olmuştu.

Son olarak Başkan Şahin’in makam odasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çekilen fotoğraftaki haliyle siyasetteki acemiliği ve gereksiz rahatlığı saygısızlık olarak nitelendirildi. Bu durumun ve pozun CHP Milletvekili Yaşar Tüzün ve İl Başkanı Metin Yaşar tarafından da nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim