10 yılı aşan kiracılarla sözleşme yenilemeyen Bilecik Belediyesi; Kantar, Kafeterya, Çay Bahçeleri ve işyerlerinden tuvaletlere kadar tüm işletmeleri ihaleye çıkarttı.


70 işyeri ihaleye çıkarken 42 nolu ihaleye çıkan Gazipaşa Mahallesi  Dedeoğlu No:2’deki Merkez Çay Bahçesi ihalesinde hiçte alışık olunmayan olay yaşandı.


Aldıkları dosyaları daha önceden İhale Komisyonu’na sunan 3 katılımcı ihale salonuna girdiler ve yerlerini aldılar. Kendilerine rakam sorulması beklenirken Komisyon Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Komisyon olarak karar aldıklarını ve kamu hakkı gözettikleri için 42  nolu ihaleye çıkan Merkez Çay Bahçesi’ni ihaleden çektiklerini açıkladı.


Bir anda ihale salonunda gerginlik yaşanırken, ihaleye giren Ercan Garip adındaki vatandaş nasıl ve neden böyle bir karar alındığını sorarken  şartnamede devir hakkı konulduğunu hiçbir ihale kanununda devir hakkının konulamayacağını belirterek, Belediye’nin burasını kime devredeceğini sordu.


Komisyon Başkanı Kadri Şentürk ise “yorum yok, soru almıyoruz yok öyle bir karar” diyerek  soru almayacaklarını belirterek  Zabıtaları çağırarak ihaleye giren  kişileri salondan dışarı çıkarttı. “Bu nasıl ihale” dedirttiren olay sonrası katılımcılar bu durumu yargıya taşıyacaklarını belirttiler.



Diğer yandan Otogar’daki büfe ve çay bahçesi ihalesinde de gergin dakikalar yaşandı. 5 katılımcının girdiği ihalede 4.000  TL. muhammen bedelle çıkan işletme 10 bin 100 TL’ye kadar yükseldi ve mevcut işletmeci Necmi Şakar, yeniden işletmeyi alırken ihale sonrası rakamı yükselten diğer ihaleciler arasında tartışma yaşandı. Necmi Şakar'ın oğlu ve yakınları arasında ihaleye giren kişiler ile büyüyen tartışma vatandaşların ve Zabıta’nın araya girmesi ile büyümeden önlendi. Bu esnada etrafta hiçbir polisin bulunmaması düşündürücü bulundu.

       Bilecik Belediyesi büyük kısmı 10 yılı aşan ve bu yüzden kira sözleşmelerini yenilemeyen tüm iş yerlerini ihaleye çıkarttı.

        Bilecik Belediyesi Encümen Salonu’nda ihaleye çıkan işyerleri 110 TL ile 10 bin 100  arasında değişen rakamlar ile alıcı buldu.

1.Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan Kantar'dan, Kent Ormanı parkının da içinde yer aldığı Kafeterya, Kahvehane, Yazıhane, Çay Bahçeleri, Dükkan, Tuvalet ve ATM gibi gelir getiren 70 işyeri ihaleye çıkartılırken açık teklif yöntemi ile gerçekleştirilen ihaleleri genellikle bazı dükkanların mevcut işletmecileri alırken, bazı dükkanları ise yeni işletmeciler kiraladı.

 

Yeni ihaleye yönelik şartnamede, iş yerlerinin kira sözleşme süreleri 3 yılla sınırlandırıldı. Diğer yandan Belediye tarafından kurulan Bilecik Kayı Şirketi adına ihaleye giren Çaltı eski Belediye Başkanı Osman Yılmaz’ın 5 dükkanın işletmesini aldığı gözlendi.

      
Şimdi ne olacak?

42 nolu Gazipaşa Mahallesi  Dedeoğlu No:2’de ihaleye çıkan ihale anında ihalesinin iptal edildiği açıklanan  ve gerginliğe neden olan Merkez Çay Bahçesi’nin ise ne olacağı, yeniden ihale mi edileceği, yoksa Belediye tarafından mı işletileceği veya başka birisine mi devredileceği, ihalenin yargıya taşınıp taşınmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.
NOT: İHALEYİ BİR TEK YARIN GAZETESİ VE www.yarin11.com TAKİP ETTİ.



Editör: TE Bilişim