Cafer Elmas

AK Parti’de yaklaşan İl Başkanlığı kongresi öncesi tuhaf şeyler oluyor. 31 Ocak’ta kongreye giderek yeni il başkanını seçecek olan AK Parti, geçtiğimiz günlerde parti içinden ve kamuoyundan önerilen 10 kişiyi İl Başkanı adaylığı için Ankara'da görücüye çıkardı.

İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un başkanlığa tekrar aday olmayacağını açıklaması ve isminin yaklaşan genel seçimlerde Milletvekilliği için konuşulmaya başlanmasının ardından, partide gözler yeni seçilecek İl Başkanı’na çevrildi. Ne var ki demokrasiden söz eden ve demokrasi çerçevesinde seçim yaptıklarını iddia eden AK Parti’de yaşananların pek de demokrasi çerçevesinde olmadığı gözleniyor.

31 Ocak 2015 Cumartesi günü genel kurula gidileceğinin ve yeni İl Başkanı’nın seçileceğinin ilanlarını veren AK Parti’de geçtiğimiz günlerde Ankara'ya 10 isim gönderildi.


Çaltı eski Belediye Başkanı Osman Yılmaz, TSO Meclis Üyesi ve eski Türk Telekom Müdürü Mefail Ateş, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Cinit, kuyumcu Arfettin Palacıoğlu, Bilecik AK Parti Milletvekili aday adayı Salih Kaya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nusret Tosun, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Şadan Turhan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cengiz Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, eski bürokrat Veli Yetim ve Avukat Kadir Bayrak, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşme yaptı. Görüşme yapan 10 kişiden 5 ismin eleneceği, geri kalan 5 kişinin de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulacağı, aralarından Bilecik il başkanı olacak kişinin de Davutoğlu tarafından belirleyeceği belirtildi.

Hal böyle iken, Genel Başkan tarafından kimin İl Başkanı olacağının belirlenmesinin ardından AK Parti  31 Ocak 2015 tarihinde formaliteden İl Başkanlık seçimine gidecek. Partiden ve kamuoyundan belirlenen veya kendi arzusu ile AK Parti İl Başkanlığı’na aday olan 10 kişinin 31 Ocak'ta sandıkta yarışması gerekirken, genel merkezde görücüye çıktıktan ve İl Başkanı belirlendikten sonra yapılacak İl Başkanlık seçiminin ne kadar inandırıcı olacağı manidar bulunurken, “Bu nasıl demokrasi?” dedirtti.

 

 

Editör: TE Bilişim