Cafer Elmas

Küçük Sanayi Sitesi kavşağına yapılan batçığın (köprülü kavşak) bağlantı yolları olmadığı ve sürücülerin yine 1. OSB kavşağından dönmek zorunda kalacakları öğrenildi.

Yıllardır Küçük Sanayi'ye giren ve çıkan araçların yanı sıra ana yoldan seyahat eden araçlar arasında sürekli kazalar meydana gelmesi ile kazaların adresi haline gelen kavşağa geçte olsa batçık yapılma kararı alındı. Bilecik’in ilk batçığı olacak olan bu Küçük Sanayi Kavşağı’nın sanayici esnafını da rahatlatacağı bekleniyordu. Yıllardır kazaların adresi haline gelen Küçük Sanayi kavşağına Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Vali Halil İbrahim Akpınar’ın girişimleri doğrultusunda Batçık yapılmasına başlandı. Karayolları tarafından projelendirilen ve ihalesi yapılan batçığa hummalı çalışmalar devam ederken, sol tarafın bittiği ve batçığın 8 metre derinliğinde olacağı belirtilmişti.  

  

Ne var ki Küçük Sanayi kavşağına Karayolları tarafından yapılan batçığın yol bağlantıları olmadığı ve sürücülerin yine OSB kavşağından dönerek Küçük Sanayi’ye ulaşacağı öğrenildi.

Şehir merkezinden sanayiye dönecek sürücülerin 1. OSB kavşağından dönerek Bahçelievler Mahallesi içinden Küçük Sanayi’ye yapılan batçıktan bu bölgeye girebilecekleri, oradan da Hürriyet Mahallesi ve kapalı pazarın önünden İl Özel İdaresi önündeki kavşaktan şehre ulaşabilecekleri belirtildi.


Olması gereken fakat yapılmayan batçık bağlantı yollarının nedeninin ise proje kapsamında yer sıkıntısı yaşanması ve coğrafi konumun uygunsuzluğundan kaynaklandığı belirtildi. Bu konuda Belediye’nin alternatif bir çalışma içerine girdiği bu projeyi Vali Halil İbrahim Akpınar’ın kabul etmediği fakat çalışmaların ise devam ettiği gelen bilgiler arasında. Bu esnada Bilecik Belediyesi’nin de alternatif yollar üzerinde çalışmalar yaptığı ve yan yol ile bu sorunu çözmeye çalıştıkları gelen bilgiler arasında.


Adeta labirenti andıran bu durumu yetkililerin kamuoyuna aydınlatması ve bilgilendirilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim