Osmaneli ODÖKSAN Fabrikası’nda işçi olarak çalışan Mehmet Denizli, geçirdiği iş kazası sonucunda sağ bacağını kaybetti. Malulen emeklilik için SGK’ya 3 ay önce başvuran ancak o günden bu yana emekli edilmeyen vatandaş, mağdur olduğunu belirterek yetkililerden ve Vali Süleyman Elban’dan yardım istedi.

Mehmet Denizli isimli vatandaş, Osmaneli ODÖKSAN Fabrikası’nda 2 yıl önce, 2014 yılının 1 Mayıs’ında geçirdiği iş kazası sonucunda sağ bacağını kaybetti. Uzun süre tedavi altında kalan talihsiz vatandaş, 1 yıl kadar önce malulen emekli olmak için girişimlerine başladı. 3 ay önce %79 iş göremezlik raporu alan ve malulen emekliliği hakeden Denizli, Bilecik SGK İl Müdürlüğü’ne tüm belgelerini teslim etti. Ancak vatandaşın emeklilik işlemleri “sistemde sıkıntı olduğu” gerekçesiyle o günden bu yana gerçekleştirilemedi. Hiçbir geliri olmadığını, evine ve 2 çocuğuna bakmakta büyük zorluk çektiğini belirten Mehmet Denizli, gazetemize yaptığı açıklamada yaşadığı durumu şöyle anlattı:

“1 yıldan uzun süredir malulen emeklilik için uğraşıyorum ama halen olamadım. 3 ay önce SGK Müdürü Celalettin Bey çağırdı, “%79 raporun geldi seni hemen emekli yapalım” dedi. İşyerimden çıkışımı istedim. SGK’ya geldim çıkış evrağımı verdim. O günden bu yana malulen emeklilik işlemim gerçekleştirilmedi. Emeklilik işlemlerimi başlatmamın üzerinden bir ay geçmişken durumu öğrenmek için gittiğimde memurlar “sistemde sıkıntı var” dediler. O gün bu gündür SGK’yla ev arasında gidip geliyorum. Aradan 3 ay geçti halen “sistemde sıkıntı var” diyorlar. Bir sıkıntı varsa neden 3 aydır çözemiyorlar? Ben sadece hakkım olan emekliliği istiyorum. 2 tane çocuğum var. “Ne yiyorsun, ne içiyorsun, nasıl geçiniyorsun?” diye soran yok. SGK’ya gittiğimde de “Neden geldin?” gibi tavırlarla karşılaşıyorum. Bu tavırdan da rahatsız oluyorum. Ben herhangi bir şahsın özel işyerine gitmiyorum, SGK’ya gidiyorum, Devletin kurumuna gidiyorum. Sadece hakkımı arıyorum. Bu konuda devlet büyüklerimizden ve Valimizden yardım bekliyorum.”

Editör: TE Bilişim