Tadilatı sürmekte olan tarihi Valilik binası bahçesi tavuk ve horozların mekânı haline geldi.

Uzun süredir tadilatı devam etmekte olan ilimizin tarihi sembollerinden bir tanesi olan eski Valilik binasındaki yenileme çalışmaları devam ediyor. Tarihi binanın eski görkemine kavuşturulması amacıyla başlatılan yenileme çalışmaları devam ederken,bu aşamada ortaya ilginç görüntülerde çıkmaya başladı.

Binanın bahçesinde tadilattan dolayı oluşan birçok görüntü kirliliğine rastlanırken, iki adet tavuk kümesinin de bulunduğu gözlerden kaçmadı. Valilik binasının önünde tavuk ve horozlarının yemlendiği, su ve yem kaplarının ise bahçede hali hazırda durduğu görülürken birçok vatandaş bunun karşısında şaşkınlığını dile getirdi.

Gazetemize ulaşan vatandaşlar her gün tarihi Valilik binası önünden yüzlerce insanın geçtiğini söylerken, tadilattan dolayı oluşan görüntü kirliğinin yanı sıra birde tavuk ve horozların bahçede cirit atmasına tepki göstererek “Tarihi Valilik binası hayvanat bahçesine döndü” yorumlarında bulundular.Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar,tarihi Valilik binasının bu görüntüleri hak etmediğini,kümeslerin,tavuk ve horozların buradan kaldırılması gerektiğini söylediler.

Editör: TE Bilişim