Ramazan ayının gelmesini fırsat bilen dilenciler vatandaşımızın dini duygularını sömürüyor.

Bilecik il merkezinde Ramazan ayı gelmesi ile birlikte dilenci artışı yaşanıyor. İl dışından geldikleri düşünülen dilenciler neredeyse her sokağa girerek tek tek evlerin kapılarını çalıp vatandaşımızın iyi niyetini suistimal ediyorlar.

Bu konuda en iyi önlemi de Küplü Köyü muhtarı, köyün girişlerine, bu köye dilenci ve hurdacıların girmesi yasaktır yazılı levhalar asarak almış .

Bilecik’te neredeyse her sektörde eleman açığının olduğu şu zamanda bazı insanlar oturdukları yerden para kazanmanın derdinde. Eli ayağı tutan üstelik Bilecik’li bile olmadıkları düşünülen bu insanlar vatandaşlarımızın duygularını sömürerek para topluyor. Çocuklarını bile bu sömürünün içerisine çeken bu insanlar ellerindeki çocuklarını da perişan bir halde yanlarında sürükleyerek çocukların psikolojisini de bozuyor.

Bilecik’e grup olarak gelip daha sonra sokaklara dağılan bu insanlar için zabıtanın önlem alıp almadığı ya da ne gibi önlemler alındığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Vatandaşlar pazar günleri dahil  günün eken saatlerinde evlerin zillerini çalarak para talep eden bu insanlardan rahatsız oluklarını belirtiyor. Neden çalışmıyorsunuz sorusuna ukala bir şekilde cevap aldığını belirten vatandaşımız bu konuda zabıta ekiplerinin neler yaptığı konusunda yetkililerden açıklama bekliyor.

Bilecik’te hal böyle iken Küplü köyünde muhtar tarafından dilenci ve satıcıların köye girmesi yasaklanıyor.Köy muhtarı İbrahim   Köylerine gelen yabancı insanlardan köy halkının rahatsız olduğunu hurdacıların habersiz köylülerinin malzemelerini topladığını , dilenci kılığında köylerine gelen kişilerin evlerde hırsızlık yapma şüphesi olduğu için köy olarak bu önlemi aldıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim