Cumartesi gecesi Ayvacık ve Kendirli köy yolu ayrımına 30’a yakın zehirlenmiş sokak köpeği bırakıldı. Kim tarafından getirildiği bilinmeyen köpeklerin kulaklarındaki kırmızı küpelerden, Bursa yada Eskişehir gibi bir büyükşehir belediyesinden getirildikleri anlaşıldı. Köpeklerin 20 si zehirlenme nedeniyle ölürken 10’u hayatta kaldı.


Hayatta kalan köpeklerin acıktıkları ve sahur vakti Kendirler köyüne indikleri, durumdan şüphelenen köylülerin sabah hayvanlarını otlatmaya giderken ölü köpekleri gördükleri ve yetkililere haber verdikleri öğrenildi.


Durumu haber alan Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger, Orman İşletme Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Bilecik Belediyesi veterinerleri Kendirler köyüne giderek duruma müdahale ettiler. Yapılan incelemede kulakları küpeli olan hayvanlardan bazılarının ameliyat edildiği fakat neşter kesiklerinin dikilmediği fark edildi. Ölen köpekleri gömen yetkililer, hayatta kalmayı başaran 10’a yakın köpeği ise Bilecik Belediyesi hayvan barınağında koruma altına aldılar.


Jandarmanın konuyla ilgili soruşturma başlattığı ve olayın faillerinin bulunması için çalışma yürüttüğü öğrenildi. 



Editör: TE Bilişim