MHP İl Başkanı Ahmet Gürses’in önceki gün Ak Parti aleyhinde yaptığı basın açıklamasına Ak Parti İl Başkanı Av. Kadir Bayrak’tan cevap geldi. Partisinin aday adayı tanıtım töreninde konuşan Bayrak, Gürses’in suçlamalarının her seçim döneminde gündeme getirildiğini, ancak halkın bu iddialara sandıkta cevap verdiğini söyledi. Kendisinin ortamı geren açıklamalardan mümkün olduğunca uzak duran birisi olduğunu belirten Bayrak, “Bu kardeşimize, bu Oktay Vural dilini yakıştıramadığımı da belirtmek istiyorum” ifadesini kullandı. Kadir Bayrak’ın açıklaması şöyle:

“Milletimiz kendilerine gerekli cevabı verdi”

“Dün MHP il başkanının yapmış olduğu bir açıklamayla ilgilide kısa açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Dün arkadaşımız bir kısım iddialarda bulundu. Bununla ilgili olarak öncelikle samimi bir Türk milliyetçisi, değerlerini savunduğu milletinin kararına, iradesine saygı duymak durumundadır. Mensubu olduğumuz partimiz 2002 yılından beri yaklaşık 10 tane seçim geçirdi. Bütün bu seçimlerde milletimiz takdirini partimizden yana kullandı. Az önce de söylediğim gibi, samimi bir Türk milliyetçisi bu iradeye öncelikle saygı duymak durumundadır. O açıklamada yine bir kısım iddialarda bulunmuş kardeşimiz. Bu iddialar 30 Mart 2014 mahalli seçimlerinde de kendileri tarafından dile getirildi. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine bu iddialar dile getirildi. Bu seçimde milletimiz gerekli cevabı verdi. Yine 7 Haziran 2015 seçiminde de bu iddialar dile getirildi. Ve milletimiz yine gerekli cevabı kendilerine verdi.

Bu kardeşimize, bu Oktay Vural dilini yakıştıramadım”

Şimdi orada bizim şehitlikle ilgili hassasiyetimiz sorgulanıyor. Malumunuz olduğu üzere bizim Genel Başkanımız 7 Haziran akşamı çıktı, genel merkezin balkonundan bir konuşma yaptı. Kendi genel başkanları da bir konuşma icar ettiler. Milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Yani kimin sorumluluk taşıdığı burada milletimizin takdirinde. Bizim genel başkanımızın iki defa ayaklarına gitmesine, hükümet kurma teklifinde bulunmasına rağmen kabul etmemelerinin, şehitlere ne kadar kıymet verdiklerinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. 7 aydan beri bu görevi sürdürüyorum. Bu sürede böyle ortamı gerici açıklamalardan sürekli uzak durmaya gayret ettim. Yine de gayret edeceğim. Bu kardeşimize, bu Oktay Vural dilini yakıştıramadığımı da belirtmek istiyorum.

Editör: TE Bilişim