MHP belediye başkan adayı Hüseyin Şensoy iptal edilen kentsel dönüşüme ilişkin Başkan Yağcı’ya yüklenirken, “Bu karar bir seçim manevrası mıdır, yoksa “akl-ı selim” kararı mıdır? Kentsel dönüşüm seçim öncesi olduğu için mi rafa kaldırıldı, yoksa tamamen
  mi vazgeçildiği?” diye sordu ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi. MHP Belediye Başkan adayı  Hüseyin Şensoy’un gazetemize gönderdiği açıklama şu şekilde;

 

SAYIN BAŞKAN’IN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KONUSUNDA

HALKIMIZ HANGİ AÇIKLAMASINA GÜVENECEK!

Kamuoyunun malumu olduğu üzere; Belediye Başkanı Sayın Selim YAĞCI; “Kentsel Dönüşüme başlarken de bizler bu işte sıkıntılı, şaibeye açık işler olduğunu bilebilecek siyasi olgunluğa sahibiz. Ama gerçekten ben inandığım, memleketin hayrına olabileceğini düşündüğüm bir işte benim siyasi hayatıma dahi mal olacak olursa olsun bunun sonuna kadar arkasında gitmeye hazırım. Kentsel Dönüşüm siyaseten bana kar veya zarar getirsin hiç önemli değil….” diyerek bu konudaki kararlığını ifade etmiş, bir anlamda diken üstündeki vatandaşlarımıza adeta “HODRİ MEYDAN” demişti.

Geçmişte olduğu gibi bu gün de halkımızın menfaatlerini hep koruyan M.H.P. olarak bizler bu hodri meydana bir anlamda “DUR” diyerek vatandaşlarımıza “kendi rızaları dışında” her türlü girişime karşı olduğumuzu bizzat noter aracılığı ile ortaya koyarak; kendilerinin yalnız olmadıklarını ve bir “oldu-bittiğe” müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna deklere ettik.

BU KARAR BİR SEÇİM MANEVRASI MIDIR?

YOKSA “AKL-I SELİM” KARARI MIDIR?

Bu konudaki kararlı duruşumuz karşısında Sayın Başkan bir takım ikna programlarıyla; kamuoyuna açıkladığı  “SİYASİ HAYATIMA DAHİ MAL OLSA” sözünü yerine getirme çabası içerisine girmiş, ancak MHP’nin oyunu bozduğunu anlayınca ve halkımızın bu çabalara olan güvensizliğinin bir göstergesi olarak tavrını koyması sonucu; mecliste alınacak bir kararla projenin iptal edileceğini ve tapudaki şerhlerin kaldırılacağını beyan etmek zorunda kalmıştır. Geçmişte bu konuyla alakalı alınan kararda Partimizin Meclis Üyesi’nin alınan karar “şerh koyarak” onay verdiği hususunu bir not olarak belirtikten sonra; Partimiz ve kamuoyu adına Sayın Başkan’dan şu sorularımıza cevap vermesini beklediğimizi ve konun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha hatırlatmak isterim:

HALKIMIZ’IN HER KURUŞU’NUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ


Sayın Başkan neden “U” dönüşü yapmıştır?

Siyasi Hayat konusunda bir açıklama yapmayı düşünmekte midir?

Sayın YAĞCI, neden demokrasinin vazgeçilmezi olan halkın istek ve talebini dikkate  almadan  bir proje çalışması yapmıştır?

Bu konuyu bir anlamda “çantada keklik” olarak  mı  görmüştür?

Belediye tarafından proje için ne kadar harcama ve ödeme yapılmıştır?

Proje RAFA MI KALDIRILMIŞ, YOKSA TAMAMEN UYGULAMADAN VAZ MI GEÇİLMİŞTİR?

Hazırlatılan bu proje tamamen devre dışı bırakılacaksa halkın parası olan ve Belediye tarafından ilgili firmaya ödenen proje giderleri ücreti geri ödenecek midir?

Ödenmeyecekse bunun izahını Sayın Başkan kamuoyuna açıklamayı düşünmekte midir?

Bu talebimizin; halkımızın her kuruşunun takipçisi olacağımıza dair verdiğimiz ilkesel söz ve “ŞEFFAF YÖNETİM, TEMİZ TOPLUM, TEMİZ ŞEHİR” bağlamında olduğunu bir kez daha hatırlatır;

 

Değerli basınımızın ilgisine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

 

HÜSEYİN ŞENSOY

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Editör: TE Bilişim