Cafer Elmas


                CHP İl Kadın Kolları Başkanlı-ğı’ndan istifa eden Gülay Tezgit, basın açıklaması yaparak istifası ile ilgili süre-ci anlattı. Tezgit, gazetemize yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

                “İl Kadın Kolları Başkanlığı ba-na teklif edildi, kabul ettim. 03.07.2012 tarihinde kongre yapıldı. 26 oyun 25'ini alarak seçimle başkan oldum. 24.09.-2013 tarihinde istifa ettim. Bu istifa gizli kapaklı bir istifa de-ğildi. Bazı basın mensupları olayları gereksiz yere abarttığı ve faturayı CHP'ye çıkardığı için basına yansıtma ihtiyacı hisset-medim. Ben zaten hiçbir zaman medyatik olmadım. Bazen git-mek gerekir ve gidersiniz, bunun nedeni ve niçini yoktur. İn-sanların tek sıkıntısı CHP'ye kim geliyor, kim gidiyormu ki bu he-ber şok bir haber olsun. Her par-tide olumsuzluklar var. Neden CHP didikleniyor. Bu öfke Cum-huriyet'e mi yoksa halka mı?

                İl Başkanı talihsiz bir açıklama yapmış kadın kolları-nın kağıt üzerinde olduğunu, yö-netiminin olmadığını söylemiş. 14 ay kağıt üzerinde nasıl ka-lınır. 07 Temmuz '12 11. Kadın Kurultayı'na, 5.6 Eylül'12 1. Eş-güdüm, 8.9.10 Kasım'12 2. Eş-güdüm toplantısına katıldım. Kadın Kolları Genel Başkanlı-ğı'ndan gelen yazışmalara ce-vaplar verildi. Karar defteri yö-netimimdeki bayanlardan ço-ğunluk sağlanarak işlendi.

                Gülay Tezgit, Kadın Kol-ları adına gerek duyulan her yer-de vardı. Bunu İl Başkanı nasıl atladı bilemiyorum. Bu açıklama insanların aklında Bilecik CHP-de örgütler hep kağıt üzerinde mi düşüncesini getirmesin. İl Ka-dın Kolları örgütü kağıt üzerinde değildi. Biz bu göreve gönlümüz ile talip olduk. Görevimizi seve-rek yaptık. Boşalan görevlerin dolup dolmayacağını zaman içerisinde CHP’liler ve kamuoyu görecektir.”

Editör: TE Bilişim