“Kardeş olduğumuzu tüm dünyaya haykıralım”


Kıymet Aslan-
  AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Şaziye Gündüz ve beraberindeki heyet, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nca, 2013 yılı ramazan ayında uygulamaya konan "Kardeşime İftara Gidiyorum" programı kapsamında Bilecik'e geldi.

Ak Parti Bilecik ve Batman İl Kadın Kolları Başkanları Gülcan Namal ve Şaziye Gündüz tarafından Bu işi Analar Çözer, “Kardeş olduğumuzu tüm dünyaya haykıralım”"Sadece 'Kardeş il' değil de gerçekten kardeş olalım.” Şeklinde Çözüm Sürecine ilişkin mesajlar verildi.

AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Şaziye Gündüz ve beraberindeki heyet,  ilk olarak Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret edilmesinin ardından AK Parti Bilecik İl Başkanlığı binasında tanışma ve istişare toplantısı yapıldı.

İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’a  yapılan ziyaretteki selamlama konuşmasında, AK Parti Batman Kadın Kolları ile kardeş il olmaktan ve Bilecik'te birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşma ortamı sağlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kurtulmuş, "Osmanlı'nın kurulduğu bu topraklarda sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz. İnşallah burada kaldığınız süre içinde Bilecik’i tanıtma noktasında dolu dolu bir ziyaret gerçekleşir. Bu kaynaşma, buluşma ve birliktelik, bizi daha da iyiye götürecektir" dedi.

AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Şaziye Gündüz de Bilecik'te olmaktan onur ve şeref duyduklarını ve 'Kardeş il' olarak AK Parti Bilecik Teşkilatı'nın kendilerini ağırlamalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.



Gündüz: “Bu bağlarımız örnek olsun isteriz”

İslam alemi açısından dünyada zor günler yaşandığını,Türkiye'de ise asıl gündemin "Çözüm süreci" olduğunu hatırlatan Gündüz, "Başbakanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan, liderimiz  konuya hacim bizler inşallah diğer ülkelerdeki gibi sıkıntılar çekmeyeceğiz inşallah. Bizim en büyük sorunumuz, şu anda 'Çözüm sürecidir. Batman’da en önemli konumuz budur. Sayın Başbakanımız, 'Bu işi analar çözer' dediği için, biz de büyük gayret gösteriyoruz. Sizlerin de desteğiyle, Allah'ın izniyle, Sayın Başbakanımızın önderliğinde, çözüm süreci güzel şekilde sonuçlanacak. İnşallah artık analar ağlamayacak. Ülkemizi ve bölgemizi güzel günler bekliyor. Bilecik’te çok güzel karşılandık. Gülümseyen yüzünüzü, gözlerinizdeki ışığı gördüğümüzde kendi evimizde gibi hissetmemize sebep oldu. Bir köprü attık, kardeşlik, barış köprüsü, kültür köprüsü bu bağlarımız örnek olsun isteriz." ifadelerini kullandı.





"Sadece 'Kardeş il' değil de gerçekten kardeş olalım.

AK Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal da bu ziyaretlerin başlangıç olmasını ve devamını temenni ederek şöyle konuştu:

"Ramazan mübarek günde, sıcak demeden, uzak demeden, kardeş bilip geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Sadece 'Kardeş il' değil de gerçekten kardeş olalım. İyi günde, kötü günde her zaman birbirimize destek olalım. Doğusuyla Batısıyla, Güneyiyle Kuzeyiyle kardeş olduğumuzu, bir ve beraber olduğumuzu tüm dünyaya haykıralım. vesilesiyle son bulmasını diliyoruz Türkiye'nin içinde ve dünyada bir çok acılar yaşıyoruz. Bu acıların ramazan. İnşallah, önümüzdeki Ramazan Bayramı gerçek bayram olur ve tüm dünya olarak yüzümüz güler. Acılar dinsin, üzüntüler bitsin, kan dökülmesin, analar ağlamasın. Birbirimize dua edelim, kardeşlerin kardeşlere yaptığı dualar Allah indinde kabul olur diye biliyorum. Gücümüzün yettiğince, erkek kadın demeden, elimizi taşın altına koyalım. Ayırt etmeden, hep birlikte geleceğimiz için, çocuklarımız için iyi şeyler yapmalıyız. Bizde her zaman yanınızdayız, hep beraberiz inşallah. "

Konuşmaların ardından tanışma ve istişare toplantısına geçildi. Gündüz ve beraberindeki heyet, Bilecik AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı'nca Pelitözü Gölpark'ta düzenlenen iftara katıldı. İftar sonrasında ise Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edilerek program sonlandırıldı.

Editör: TE Bilişim