AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ve Belediye Meclis Üyeleri Çetin Kaya ile Muhammed Karadayı daha önce Resmi Gazetede yayımlanmadığı gerekçesi ile iptal olan mülkiyeti Bilecik Belediyesi’ne ait Tevfikbey Caddesi’ndeki Ticaret Merkezi’nin bugün gerçekleştirilecek olan ihalesine ilişkin basın açıklaması düzenlediler.

AK Parti İl Başkanlığında kameralar karşına geçen Öztürk, Kaya ve Karadayı ihaleyi, “Adrese teslim ihale” olarak nitelendirdiler.

“Bu alenen ihale şartnamesine, ihale kurallarına aykırıdır”

İlk sözü alan Belediye Meclis Üyesi Karadayı,ihale ile Bilecikli vatandaşların haklarının gasp edildiğini söylerken,Resmi Gazetede yayımlanan ilanın metrekaresi ile gerçekte olan metrekarenin birbirini tutmadığını iddia etti.Karadayı,hela ve müştemilatı olarak cins değişikliği yapılmadan ihaleye çıkıldığını sözlerine eklerken,Tevfikbey Caddesi üzerinde yer alan yapının Şerifpaşa Caddesi olarak gösterildiğini söylerken, “Buda çok net bir şekilde adrese teslim bir ihalenin yapıldığının göstergesidir” dedi. “Bu alenen ihale şartnamesine, ihale kurallarına aykırıdır.”diyen Karadayı, Ticaret Merkezi’ne istenen yüzde 15’lik geçici teminat bedelinin ise vatandaşlarının ihaleye girmesini engellemek amacıyla yüksek tutulduğunu iddia etti.

“Bilecik esnafının oradan yer alması lazım”

Belediye Meclis Üyesi Çetin Kaya ise, Bilecikli esnafların bu ihaleden neden yararlanmadığını sorarken, “Bilecik esnafının oradan yer alması lazım ve tamamıyla bu şehre hizmet edecek bir bina olması lazım.” dedi. Kaya sözlerinin devamında, “Binayı kimlerin alacağı belli değil, kimde kalacağı belli değil, bu hataların yapılması direk adrese teslim bir ihale olduğunu bizlere gösteriyor.”ifadelerini kullandı.

“Meclis üyelerine söz verilmiyor”

Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ise, Belediye Meclisi’nde ihaleye ilişkin meclis üyelerine söz verilmediğini iddia ederken, “Meclis üyelerimize söz verilmemesi, mikrofonların kapatılması ilk olmadı ve olmayacağa benziyor. Ben buradan belediye başkanını kınıyor ve meclis üyelerimizin her zaman yanlarında olduklarını bildirmek istiyorum. Başkan beye bu tavrından vazgeçmesini öneriyorum emaneten oturduğu koltuğu 2024’te geri alacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim