Bilecik Belediyesi Hayvan Barınağı çalışanlarının sokak hayvanlarına kötü muamelesi vatandaşların tepkisini çekiyor. 

Önceki gün Atatürk Bulvarı üzerinde araba çarpan yavru bir köpek kanlar içinde yerde kaldı. Ayağı kırılan köpeği, o sırada çevrede bulunan bir vatandaş refüje çıkardı ve Bilecik Belediyesi Hayvan Barınağını aradı. Yavru köpeğin başında bekleyen ve severek sakinleştiren duyarlı vatandaş, Belediye ekibinin hayvana müdahalesiyle adeta şok oldu.

Acı içindeki yavru köpeği bir poşet gibi ensesinden tutan barınak çalışanı, hayvanın acılar içinde inleyişini umursamadan barınak aracının içine attı. Bu sırada çevredeki bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi ama görevli istifini bozmadı.

Olay şans eseri orada bulunan muhabirimizin kamerasına yansırken, daha önce çok sayıda okurumuzdan aldığımız şikayetleri de doğrular nitelikteydi. Yaralı bir hayvana nasıl müdahale edeceğini bilmeyen, bilse bile acı çeken bir hayvana hoyratça davranan Belediye çalışanı akıllara; “Belediyenin barınak aracında hayvanlar için sedye yok mu? İçinde hayvan sevgisi olmayan kişiler neden barınakta görevlendirilir? Onca vatandaşın önünde hayvanlara böyle davranan barınak çalışanları kim bilir kimse olmadığında nasıl davranıyor?” gibi soruları getirdi.

 

Editör: TE Bilişim