Hafta sonu Küplü Köyü’nde gerçekleşen hıdrellez şenliği sonrası bir haber sitesinde Vali Ahmet Hamdi Nayir’le ilgili olarak çıkan “Sıcakta 2 Saat Vali'yi Beklediler” başlıklı haber sonrası, Küplü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkındırma Demeği Yönetim Kurulu tarafından bir basın açıklaması yayınlandı. Açıklamada, Vali Nayir’e şenliğin başlama saati olarak ikindi namazı sonrası, 17:10’dan sonra olacağı bilgisinin verildiği belirtildi ve ilgili haber sitesi kınandı. Küplü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkındırma Demeği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Köyümüzde 30/04/2016 tarihinde düzenlediğimiz Hıdrellez Şenliği ile ilgili bir haber sitesindeki, "SICAKTA 2 SAAT VALİ'Yİ BEKLEDİLER " şeklinde yapılan haberde, Sayın Valimiz Ahmet Hamdi NAYİR ve protokol üyelerine bir suçlama yapılmıştır.

Ancak söz konusu yapılan haber Demeğimiz Yönetimi tarafından tasvip edilmemekle birlikte aşağıdaki açıklamaya gereksinim duyulmuştur.

Öncelikle 30/04/2016 tarihli davetiyemizde programın saat 16.00 da başlayacağı belirtilmiştir. Bunun sebebi de Köyümüzde İkindi Namazından Önce camimizde Mevlid- i ve Kuran'ın Kerim okunması nedeniyle erken başlamıştır ve saat 17.10 sıralarında İkindi Namazından çıkılacağını düşünerek Sayın Valimiz ve protokol üyelerimiz bilgilendirilmiştir. Kaldı ki Sayın Valimizin yakın koruması ile de program konusunda irtibat halindeydik.

Bu sebeple Hıdrellez Şenliğimiz belirlenen program doğrultusunda planlanan şekilde başlamış ve bu şekilde devam etmiştir.

Kaldı ki bu asılsız haberi yapan muhabir arkadaşlar Demek Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz tarafından köyümüzde en iyi şekilde ağırlanarak uğurlanmışlardır.

Bu şekilde yönetim kurulumuzdan bilgi almadan haber yapan basın mensubu arkadaşları ve bu haberi yapan haber sitesini YÖNETİM KURULUMUZ, KÖY HALKIMIZ adına kınıyoruz. Kamuoyuna duyurulur.”

 

Editör: TE Bilişim