Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından engelli vatandaşlarımıza sunulan hak kapsamında, 25 engelli vatandaşımız bir günlük temsili askerlik yapıp yemin ettiler. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında, silahaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmesi ve kısa sürelerle de olsa kışla ortamı yaşayarak bu hazzı tatmasına imkân sağlayan uygulama, engelli aileleri için de gurur vesilesi oldu. Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında gerçekleşen törene aileleriyle birlikte gelen engelli vatandaşlar, bir günlük olsa da asker olmanın gururunu yaşadılar.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, hava muhalefeti nedeniyle kapalı alanda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kutsal askerlik görevini yerine getiren evlatların ve ailelerin mutluluğunu paylaştıklarını söyledi. Nayir konuşmasında; “Gençlerin kendilerini sınırlayan hiçbir engeli tanımadan vatanları, kutsalları ve namusları için kendi yaşdaşlarından hiçbir farkı olmadan vatan uğruna gerekli fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını gösterdiklerini ifade ederek, Bu inançla hayatlarının devamında da bugünü hatırlayacaklar. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde gençlerimizin bu tavırları ve ailelerimizin katkıları bizim dostlarımıza güven, düşmanlarımıza da korku oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç da askerlik mükellefiyetinin, asker-millet kavramının dünyadaki yegane örneği olan ve teşkil edilmiş Türk milletine ait olduğunu vurguladı. Askerlik görevini yerine getiren her bireyin bunun haklı gururunu ömür boyu taşıdığını dile getiren Koç; “Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarına temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımızın, heyecan ve coşku ile askeri elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda gurur ve onurla durmaktadır. Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir.

Sizlere, kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Gönülden inanıyoruz ki, ihtiyaç duyulduğunda bu yemin eden her vatan evladı gibi sizler de vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz” dedi.

Törende engelliler adına bir konuşma yapan Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik ise, kendileri için bir günlük temsili askerliğin “Vatan, millet, bayrak ve ezan söz konusu olduğunda biz de varız” anlamına geldiğini ifade etti.

Temel askerlik eğitimi, yaş kütüğüne plaket çakılması, yemin töreni, tezkerelerinin verilmesiyle sona eren etkinliğe Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ev sahipliği yaparken, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgün ve 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit ile engellilerin aileleri katıldı.







Editör: TE Bilişim