Önceki akşam Darıca Belediyesi'nce 9.Şehirler ve Kültürler Kaynaşması kapsamında düzenlenen Bilecikliler Dernek Gecesinde gösteri yapmak için davet edilen Kızıldamlar Folklor ekibinin kızları  son dakikada gösterileri iptal edilince gözyaşlarına boğuldu.

        Darıca Bilecikliler gecesi coşku ile kutlandı. Mehteran gösterisi, folklor gösterileri ve yerel sanatçı Hilal Coşkun ile ünlü sanatçısı Yusuf Güney'in sahne aldığı gecede tatsız bir olay yaşandı.

        Bilecik'ten gösteri için davet edilen Bilecik Kızıldamlar folklor ekibi uzun süren bekleyişin ardından hazırlanarak sahne kenarına geldi. Erkek folklor ekibi gösterilerini yaptı tam sıra kız folklor ekibine geldiği sırada sunucu bir anda programın akışını değiştirdi ve kız folklor ekibinin sahne almasına izin verilmed. Bu durum karşısında üzülen folklorcu kızlar gözyaşlarını tutamadılar.

      

  Programın uzamasının bahane gösterilmesi ile 5 dakikalık gösterilerini yapmadan sahneden indirilen folklorcu kızlar, Bilecik'ten 3 saat yol geldiklerini ve 4 saat bekledikten sonra folklor elbiselerini giyerek hazırlandıklarını fakat iptal dilen gösterileri karşısında çok üzüldüklerini belirterek gözyaşlarını tutamadılar.

        Konser bitti boş tribünlere oynadılar

        Programa katılan gösterileri iptal edilen folklorcu kızların gözyaşlarının  gören CHP Milletvekili Yaşar Tüzün duruma tepki göstererek sorumluları uyardı.

       

Ardından Darıca Bilecikliler Dernek Başkanı Ali Ekmel Bilir ve Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın durumdan haberdar olduğu ve üzüldükleri öğrenilirken, folklorcu kızlar bekletilerek Yusuf Güney'in konserinden sonra sahne aldılar ne varki tıklım tıklım olan tribünler konser sonrası biranda boşalınca folklorcu kızlar birkaç protokol ve izleyicilerin haricinde boş tribünlere gösterilerini yaptılar.

        Bu aksaklık kimden kaynaklandı bilinmez ama genç folklorcu kızların 5 dakikalık gösterilerini engelleyen ve gözyaşlarına boğulmalarını sağlayan sorumludan hesap sorulup sorulmayacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim