Bilecik’te “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi kapsamında, araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, tişört ve broşür dağıtıldı.


Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 81 ilde hayata geçirilen 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi Bilecik’te  uygulandı. Proje kapsamında, kent merkezindeki Kayı Plaza Kavşağı’ndaki uygulama noktasında trafik polisleri tarafından denetim yapıldı.


Uygulama kapsamında içinde çocuklu ailelerin bulunduğu araçlar durduruldu. Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve emniyet ekipleri tarafından araçlarda bulunan çocuklara, anne ve babalarının araç sürerken aşırı hız yapması, emniyet kemeri takmaması ve araç kullanırken cep telefonu kullanmaları durumlarında kırmızı düdüklerini çalarak ikaz etmeleri gerektiğini söyledi. Bunun yanında  Namal ve emniyet ekipleri ; çocuklara kırmızı düdük ve şapka hediye etti

NAMAL, “ÇOCUKLARIMIZDAN ANNE VE BABALARINI UYARMALARINI BEKLİYORUZ”

Proje hakkında basın mensuplarına açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, “Malumunuz bayram tatilimiz 9 gün ve bayram tatillerinde maalesef can ve mal kayıplarında trafiğin artmasından dolayı artış söz konusu oluyor.Emniyet Genel Müdürlüğü, Bilecik Valiliği  ve Bilecik Emniyet Müdürlüğü olarak biz de bu bayramdaki sloganımız  "bende trafik polisiyim,hatalı sürücüye kırmızı düdük “  şeklinde oldu. Çocuklarımıza kırmızı düdük vereceğiz.

Çocuklarımız doğruyu söylerler ve bu bakımdan çocuklarımız bulundukları araçlarda seyir halindeyken sürücülere emniyet kemerinin takılması konusunda,cep telefonu kullanarak dikkat dağıtılması söz konusuysa veya aşırı hız söz konusu olduğunda,bu konularda verdiğimiz kırmızı düdüğü çalmak suretiyle annelerini,babalarını,sürücüleri uyarmalarını bekliyoruz.Dolayıyla bu bayramda çocuklarla,polis trafikteki kazaları önlemek için birlikte hareket edeceğiz.Bununda gayet iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum.İnşallah bu bayramdaki trafik kazalarımız öncekilere nazaran daha az olacaktır. Biz de Bilecik Emniyet Müdürlüğü olarak kendi sahamızda bulunan şehirlerarası yolarda ve şehir içindeki yollarda bayram sürecinde hem ekiplerimizin sayısını artırarak 24 saat sürücülere bayramdaki seyahatleri konusunda kontrol etmeyi ve rahat yolculuk yapmalarını sağlayacağız

“SÜRÜCÜLER, YORGUN VE UYKUSUZ ARAÇ KULLANMASINLAR”

Sürücülerden özellikle dileğimiz; sürücülerimiz yorgun ve uykusuz araç kullanmasınlar.Bu dikkatsizliğe ve kazalara sebep oluyor.Emniyet kemerlerini kesinlikle taksınlar ve sürüş sırasında da cep telefonunu kesinlikle kullanmamalarını ve aşırı hız yapmamalarını istiyoruz.Çünkü bu trafik kazalarındaki sebepler açısından baktığımızda en önde gelen sebepler olarak karşımıza çıkıyor.” Dedi.

Proje kapsamında “ @ trafikegm “ Twitter adresinden açılacak “ #kırmızıdüdük “ hashtagine seyahat esnasında verilen görevi tamamladığını fotoğraflayıp buraya etiketleyen ve en fazla beğeni alan 100 çocuğa bisiklet verilecek.

Editör: TE Bilişim