Yenişehir yolundaki çalışmaların biran önce tamamlanmasını bekleyen vatandaşlar, harıl harıl çalışması gereken iş makinelerinin mesai saatleri içerisinde yol kenarında beklediğini görünce tepki göstererek,“bu araçların yakıtı mı bitti?” diye sordular.

Yıllardır kamuoyunun bir numaralı gündemi olan, ihaleler nedeniyle tamamlanamayan yaklaşık altı üstü 30 km’lik Yenişehir yolundaki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği söylense de, çalışmaları yapacak iş makinelerinin yol kenarında beklemesi umutları söndürmeye başladı.

Siyasilerin ve halkın çok yakından takip ettikleri yolun tamamlanması ile ilgili son zamanlarda önemli gelişmeler kaydedildi. Hatırlanacağı üzere Vali Tahir Büyükakın, büyük hassasiyet gösterdiği yol ile ilgili deyim yerindeyse Bölge Müdürü Yazıcıoğlu’nu terletmişti.

Vali Büyükakın, yolun 2018 yılı içerisinde bitmesinin çok zor olduğunu söyleyen Bölge Müdürü Yazıcıoğlu’na, “bu yolun 2018 sonunda bitmemesi için hiçbir neden yok. Bu doğrultuda bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Her şey dursun, bu yol devam etsin. Eğer 2018 yılı sonuna doğru bitmezse Karayolları karizmasını çizdirdi demektir. İsterseniz bu süre içerisinde bitirebilirsiniz, gerekirse yolun bitmesi için sahaya inip bizzat ben çalışacağım” demişti.

Vali Büyükakın’ın bu iddialı açıklamalarının ardından geçtiğimiz Ocak ayında AK Parti İl Kongresi için ilimize gelen Başbakan Binali Yıldırım da, “Yenişehir yolunun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir” diyerek, çalışmaların tünellere takıldığını ifade etmişti. Başbakan Yıldırım, ayrıca çalışmaların 2019 yılı içerisinde biteceğini belirmişti.

Devletin her kanalından biran önce bitirilmesi için destek sağlanan yoldaki çalışma hızı ise iç burkuyor. İş makinelerinin hafta içi mesai saatlerinde yol kenarında beklediğini gören ve günlerce beklediğini belirten vatandaşlar, “o kadar desteğe, talimata rağmen bu iş makineleri neden çalışmıyor, yakıtları mı bitti?” yorumlarında bulunarak yetkilileri gerekli denetimleri yapmaya davet ettiler.

Editör: TE Bilişim