Dün Gülümbe rampasında gerçekleşen kaza sonrası hayatını kaybeden genç avukat Hayriye Ertuğrul son yolculuğuna uğurlandı.
 

Bilecik Adliyesi’nde düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi  Nayir’in yanı sıra genç avukatın meslektaşı ve bir çok yakını katılırken gözyaşları sel oldu. 

Birlikte kaza yaptıkları eşi İsmail Ertuğrul yaralı halde tekerlekli sandalyeyle törene  getirilirken, kazada yaşamını yetiren Av. Hayriye Ertuğrul’un 6 aylık bebekleri Mesut Selim de törende anneannesinin kucağındaydı.

Adliye önünde düzenlenen cenaze töreninde konuşma yapan Bilecik Barosu Başkanı Av.Halime Aynur, gözyaşlarını tutamadı. Genç avukata Allah’tan rahmet dileyen Baro Başkanı Aynur; “Bugün Bilecik Barosu’nun en acı gününü yaşıyoruz. Biz avukatlar sadece meslektaşımızı kaybetmedik bugün. En küçük kardeşlerimizden birini kaybettik. Mesleğinin ve hayatının baharında kaybettik onu. İki yıl önce avukatlık stajına başladığında tanımıştık kendisini. Bir yıl önce mesleğe başladığındaki heyecanı hala gözümün önünde. Hevesli, idealist, güler yüzlü, kocaman yüreği olan genç bir meslektaşımızdı. 24 yıl gibi kısacık bir hayata çok şey sığdırdı. Başarılı bir avukat, iyi bir eş, genç bir anneydi. Daha 6 ay önce çocuğunu kucağına almıştı. Kendisi küçük, sorumlulukları büyük bir kadındı. Bu sorumluluk bilinci ile mesleğini icra ederken aramızdan ayrıldı. Acımız çok büyük. Güler yüzü ile her zaman aramızda olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun mekânı cennet olsun” dedi.

Baro Başkanı Halime Aynur’un konuşmasının ardından yapılan cenaze töreninde Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, merhume avukatın ruhuna dua okurken, avukatın bütün yakınları haklarını helal etti. Cenaze törenine kazada yaralanan avukatın eşi İsmail Ertuğrul ve 6 aylık oğlu Mesut Selim’de katılırken, hayatını kaybeden avukatın yakınları duygu dolu anlar yaşadı ve göz yaşları sel oldu.





Editör: TE Bilişim