23 akademisyen ve 5 sanayi kuruluşu temsilcisinin katıldığı 6 günlük eğitimde, kursiyerlere endüstri 4.0, dijital dönüşüm,büyük veri (Big Data), nesnelerin interneti, otonom robotlar gibi güncel konularda eğitimler verildi. Sertifikalarını Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ve Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’den alan kursiyerler, dijital dönüşüm alanında eğitici olmaya hak kazandı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcıları tebrik etti ve ilerleyen süreçte alanlarında yeni görevler alarak diğer personel ve öğrencilere katkı sağlamalarını diledi. Konuşmasında BEBKA 2019 Yılı Mali Destek Programları kapsamında kabul edilen projelere de değinen Rektör Taş, bu önemli gelişmeyle birlikte yaklaşık 1.5 milyon lira bütçeli iki yeni yatırımı Üniversiteye kazandırdıklarını ifade etti. Rektör Taş, katkıları nedeniyle BEBKA’ya, Üniversite Rektör Yardımcısı ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise yaptığı konuşmada, BEBKA’nın projelere verdiği desteklerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi ve bu projelerin hazırlanmasında önemli katkı sunan BŞEÜ akademisyenlerine teşekkür etti. Projelerin hayata geçirilmesinin yanı sıra sürdürülebilirliğinin de son derece önemli olduğuna vurgu yapan Şahin, Osmaneli Belediyesinin ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin bu konuya özen gösterdiğini ifade etti.

BŞEÜ Rektör Yardımcısı ve TTO Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan konuşmasında, “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TTO olarak üniversite-sanayi işbirliğine katkı sunacak, teknolojinin gelişmesini ve ticarileşmesini sağlayacak, aynı zamanda akademik araştırmalara yardımcı olacak proje temelli çeşitli faaliyetlere her zaman katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi. TTO ve BŞEÜ Proje Destek Biriminin girişimci ve araştırmacı projelerinin her aşamasında destek verildiğini belirten Mindivan, üniversitenin dış kurumlarla kurduğu işbirliklerinin önemine vurgu yaptı. Bu işbirliklerinin ülke ve bölge ekonomisine önemli katkılar yapacağını ve ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda ilerlemesi, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak varlığını devam ettirmesine destek vereceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim