Bu yıl ilk defa uygulanan YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ilimizde gözler Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne çevrildi.

Ek yerleştirmeler öncesi yapılan ilk yerleştirme sonuçlarına göre 4 bin 201 kişilik öğrenci kontenjanı olan üniversiteye 2 bin 649 öğrenci kayıt yaptırdı.

ÖNLİSANS PROGRAMLARI LİSANS BÖLÜMLERİNDEN FAZLA ARTIŞ GÖSTERDİ

Türkiye genelinde lisans kontenjanları geçen yıla göre yüzde 2.29 artmasına karşın, yerleşen öğrenci sayısı yüzde 6.62 azaldı.

Programlara göre yerleşme oranlarına bakıldığında ise, geçen yıla göre lisans programlarına yerleşme oranı yüzde 6.62 azalırken, önlisans programlarında yüzde 15.61, açıköğretim programlarında ise yüzde 13.28'lik artış yaşandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniveristesi de bu genellemeye uyan bir doluluk oranı kaydetti.Geçtiğimiz seneye göre yerleşen öğrencilerin sayısı azalırken;önlisans bölümleri ise lisans bölümlerine göre daha fazla tercih edildi.

DOLULUK ORANLARI DÜŞTÜ

İlk yerleştirmelere göre yeni dönemde lisans bölümlerinde yüzde 66, ön lisans bölümlerinde ise yüzde 73’lük bir doluluk oranı yakalayan üniversiteninbir düşüş yaşadığı gözlendi.

2017 yılında Üniversitenin 5 bin 77 kontenjanı varken 3bin 329 öğrenci yerleştirilmiş, yerleşen 3 bin 329 öğrencinin ise 2bin 977'si kayıt yaptırmıştı. Yeni dönem itibariyle üniversite öğrenci kontenjan sayısını 4 bin 201 kişiye düşürdü. Yerleşen 2 bin 954 öğrencinin ise 2 bin 649’u kayıt yaptırdı. Ek yerleştirmeler sonrası ise bu rakamın yükselmesi bekleniyor.

62 KİŞİLİK ARKEOLOJİ BÖLÜMÜNE 1 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ

Yüzde 66’lık bir doluluk oranı yakalayan lisans bölümlerine bin 343 öğrenci yerleştirilirken, 671 kişilik yer boş kaldı.

Coğrafya, Matematik, Tarih, Mühendislik bölümlerinin kontenjanlarınınbüyük oranda dolduğu; İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe gibi bölümlerin kontenjanlarının ise yarısının dahi dolmadığı görüldü.

Lisans bölümünde en dikkat çeken bölüm ise Arkeoloji oldu. 62 kişilik kontenjan açılan bölüme sadece 1 kişi yerleşti.

İKİNCİ ÖĞRETİMLERE TALEP YOK

Üniversitenin Önlisans bölümlerinde ise doluluk oranı yüzde 73 oldu. Önlisans bölümlerine bin 611 öğrencinin yerleştiği, 576 kişilik yerin ise boş kaldığı görüldü.

EK YERLEŞTİRMELER BEKLENİYOR

Önlisans bölümlerinde yüksek bir doluluk oranı gözlense de bölümlerin ikinci öğretimlerinin ise bu sayıyı büyük ölçüde aşağı çektiği gözlendi. Son rakamlar ise ek yerleştirmelerin ardından netleşecek.

Editör: TE Bilişim