Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü nedeniyle, Şeyh Edebali Üniversitesi Gülümbe Kampusu MYO binası önünde tören düzenlendi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay’ın Atatürk büstüne çelenk koymasının ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Törene katılanlara hitaben bir konuşma yapan Prof. Dr. Nurgül Özbay şunları söyledi:

“Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde, kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Hayatını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe yazmış kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. Atatürk hem milli mücadele hem de Cumhuriyet’i inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Atatürk’ün ölümünün hemen arkasından dünya liderleri tarafından yapılan tüm açıklamaların ortak noktası, O’nun dünyaya gelmiş çok nadir bir dahi olduğu, büyük devlet adamlığı ve diğer dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur. Bizlere düşen görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak, onun en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman ve her türlü şartta sahip çıkmak ve onun değerlerini her koşulda korumaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünyanın saygısını kazanmış Türk Milleti’nin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını ve istiklal mücadelemizin tüm adsız kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyor ve konuşmama Atatürk’ün şu sözleriyle son veriyorum; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Editör: TE Bilişim