3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü etkinliği BŞEÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. 2 Aralık Perşembe günü düzenlenen etkinliğe Bilecik Valisi Sayın Dr. Kemal Kızılkaya, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Subaşı, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve Sosyal Hizmetler Kulübü üyesi öğrencilerin katılımıyla İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Bilecik Engelliler Meclisi Başkanı Yücel Uğurlu bir konuşma yaptı.

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”

Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir yaptığı konuşmada Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!” öğüdüne atıf yaparak eğitimde, sağlıkta, sosyal yaşamda ve hayatın her alanında engellerin ortadan kalkması ile erişilebilecek bir nasihat olduğunu belirtti. Üniversitemizin YÖK tarafından her yıl açıklanan “Engelsiz Üniversite” ödüllerinde üst sıralarda yer aldığını hatırlatan Rektör Beydemir:

“Üniversitemizin her açıdan engelsiz bir üniversite olması için atılması gereken tüm adımları atıyoruz. Kampüsümüzde, dersliklerimizde, kütüphanemizde ve tüm sosyal alanlarımızda engelli bireyler önceliğinde çalışmalar yapmaktayız. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda da engelli personelimize ve engelli öğrencilerimize pozitif ayrımcılık yapmaktan çekinmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Engellerin ortadan kalktığı, birlik ve beraberlik içinde yaşayacağımız yarınlar ümidiyle her birinize esenlikler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ve yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğimiz İşaret diliyle şarkı dinletisi, paravolley turnuvası, kardeşimle beraber hayalim masa etkinlikleri ve resim sergisi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim