Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) ev sahipliğinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kariyer Günleri, açılış programıyla başladı.


Üniversite Spor Salonu’nda  gerçekleştirilen programa  Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut,  İlçe Belediye Başkanları, TSO Başkanı Şükrü Keskin, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasında Üniversitelerin görev ve sorumluluklarından bahseden
Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyetinden sonra da destek olmak üzere faaliyetlerini arttırdığını dile getirdi.

Rektör Taş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Üniversiteler nitelikli işgücünün  yetiştirilmesinde ve öz değerlerine bağlı bireylerin topluma kazandırılmasında ülkemizin en önemli kurumlanndan biridir. Bu bağlamda öğrencilerimize temel insani değerlerin kazandırılması, yerel ve ulusal değerlere karşı duyarlılık bilincinin aşılanması, milli birlik ve kardeşlik duygusunun pekiştirilmesi ve bu yetkinlikleri kazanan öğrencilerimizi iş yaşamına kalifiye birer eleman olarak yetiştirilmesinde üniversitelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden üniversitemiz, ülkemizde gerek kamu gerekse özel sektör kurum ve kuruluşlarının beklentileri doğrultusunda çalışmalarına hız vermiş, üniversitemiz ile şehrimiz arasında bir köprü görevi üstlenecek olan mezun öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğünü kurmuştur.

Koordinatörlüğümüz bu kapsaında ilk olarak il ve ilçelerimize bağlı tüm liselerimizde lise son sınıf öğrencilerimize toplam 40’a yakın lisede, yaklaşık 100 akademisyenle  üniversitemizi ve bölümlerimizi tanıtıcı paneller düzenlemiştir. Koordinatörlüğümüz 2018-2019 Eğitim öğretim yılı bahar dönemi itibariyle toplam 90 kişilik alanında uzman akademisyenimizle hemen her bölümümüzde haftada en az iki saat olmak üzere 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimize kariyer danışmanlığı hizmeti vermeye başlamış ve öğrencilerimizin geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir destek unsuru haline gelmiştir.

Bu çalışmalar doğrultusunda  mezurı öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğümüz bu yıl 6.sı düzenlenen Kariyer günleri etkinliği kapsamında Üniversitemiz çatısı altında bölümlerimiz ile ortaöğretim öğrencilerimizi ve üniversite öğrencilerimiz ile şehrimizin önde gelen firmalarını biraraya getirmiştir. Böylece akademisyenlerimiz ve özel sektör temsilcilerimiz, henüz kariyerlerinin ilk basamağındaki öğrencilerimize tecrübe ve deneyimlerini aktaracaklar ve kariyer planlamalarında rehberlik hizmeti vereceklerdir.

Yakın zaman sonra hayata geçecek olan kariyer portalımız ile öğrencilerimizle sanayimizin önemli firmalarını buluşturmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize sadece üniversite sıralarında değil mezuniyetlerinden sonra da yol gösterici olması ve özel sektör ile buluşturacak olması nedeniyle kariyer merkezi platformumuzun kurulması ve faaliyete geçmesi bizler için büyük önem arz etmektedir.

Bu çalışmaların bir devamı olarak bugün 3200 mezunumuzla iletişim kurarak öğrencilerimize mezuniyetlerinden sonrada destek olmak, şehrimize ve üniversitemize olan aidiyet duygusunu güçlendirmek adına faaliyetlerimizi artırmış bulunmaktayız. Halen alt yapı çalışmaları devam eden ve 2 ay içinde tamamlanması planlanan kariyer merkezi platformumuz tamamlandığında mevcut 16000 öğrencimizin ve irtibat hâlinde olduğumuz 3200 mezunumuzun CV havuzları oluşturulacak, öğrencilerimizin ve mezun öğrencilerimizin platformumuzda ilimiz özel sektör firmaları ile buluşmaları sağlanacak ve böylece iş yaşamına hazırlık aşamasında öğrencilerimize önemli bir destek sağlanmış olacaktır.

Biz Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak Üniversitemizden mezun olan ve bundan sonra da mezun olacak olan tüm öğrencilerle irtibat hâlinde olmak, hayatın zorlu ve meşakkatli yolculuğunda onların yanında olmak istiyoruz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerimizin belli bir süre okudukları bir okul değil, hayatlarının geri kalanında da rehberlik vazifesini üstlenen, onlara yol gösteren, aidiyet duygusunu derinden hissedecekleri büyük bir kuruma dönüşmüştür.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken hafta boyunca sürecek olan etkinliklerin öğrencilerimizin kariyerlerini planlamalarında etkin rol oynamasını ümit ediyorum. Etkinlikleri organize eden Mezun Öğrenciler ve Kariyer Merkezi Koordinatörlüğüne, etkinliklerde yer alacak olan tüm paydaş kurumlara, öğrencilerimizin kariyerlerine rehberlik edecek olan tüm konuklara ve teşriflerinizden dolayı başta protokol üyelerimize ve siz değerli katılımcılara teşekkürü bir borç biliyor ve hepinize saygılar sunuyorum.

VALİ ŞENTÜRK, “BU TÜR ETKİNLİKLER ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”

Rektör Taş’ın ardından kısa bir konuşma yapan Vali Bilal Şentürk ise bu tür organizasyonlar ile öğrencilerle buluşan  kamu ve özel sektör temsilcilerinin öğrencilerin kariyer gelişimleri açısından büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek öğrencilere eğitim ve iş hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Bilecik’e üretim, sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayan İl ve İlçelerin eski esnaf ve üreticilerine teşekkür belgeleri verildi. Bu kapsamda Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nın en eski Üyesi olan Ziraat Bankası Müdürü Naci Çınar’a, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi esn eski üyelerinden Murat Okat’a ve ilçelerdeki en eski esnaf ve üreticilere teşekkür belgeleri takdim edilmesinin ardından Üniversite Bölümlerinin açtığı stantları gezildi.

Gün boyu yapılan çeşitli etkinliklerle devam eden Kariyer Günleri etkinliği, 19 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek.

Editör: TE Bilişim