Teknolojik alt yapısı BŞEÜ Açık ve Uzaktan Eğitim Merkezi (BAUM) personeli tarafından kurulan Merkezi Sınav Sistemi ile önceki dönemlerde yaşanan öğrenci mağduriyetlerinin tamamen ortadan kaldırılması planlanıyor.

Bilecik Yüksek Öğrenimde Seviye Atlıyor

Uzaktan eğitim alanında ilk çalışmalarına 2012 yılında başlayan BŞEÜ, 2016 yılında BAUM’un kurulması ile bu alanda büyük bir vizyon ortaya koydu. Gelinen noktada, Uzaktan Öğretim Sistemi kapsamında; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, İngilizce ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerini internet üzerinden, online olarak veren Üniversite, Merkezi Sınav Sistemi ile de bu derslerin sınavlarında optik okuyuculu sistem kullanmaya başladı.

Yapılan çalışmalar sonucunda; çoktan seçmeli sınavların soru ve cevap kâğıtlarının basılması, cevap kağıtlarının optik sistemle okunması, arşivlenmesi ve gelebilecek itirazlarda online olarak öğrencilerin bilgisine sunulması sağlandı. 2017-2018 Güz Dönemi final ve bütünleme sınavlarında başarılı bir şekilde kullanılan sistem sayesinde, sınav sonuçları hatasız olarak değerlendirildi ve 2 gün içinde ilan edildi.

Sistemler Üniversite Personeli Tarafından Kuruldu

Ciddi bir teknolojik altyapı gerektiren Uzaktan Eğitim ve Merkezi Sınav Sistemleri, BŞEÜ BAUM personeli tarafından, tamamen üniversite bünyesinde geliştirilen yazılımlar ve kurulan donanım altyapıları ile sağlandı. Bu sayede Üniversite hatırı sayılır bir hizmet alım maliyetinden kurtulurken, oluşturulan sistemlerin açık öğretim hizmeti veren belli başlı üniversitelerin profesyonel seviyesine erişmesi ayrıca bir memnuniyet kaynağı oldu. Sistemlerin geliştirilmesine devam edildiğini belirten BAUM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Emre Dandıl, Merkezi Sınav Sistemi ile amaçlarının daha şeffaf, daha hızlı ve hatasız bir sınav sistemini Üniversiteye kazandırmak olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim