Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu Müdürü Fatoş Karaca Beler, Pıtırcık sınıfı öğrencileri ve öğretmeni Elifnur Okur ile birlikte Bilecik Engelsizim Derneğini ziyaret ederek tekerlekli sandalye bağışında bulundular.

Fikrin sınıf öğretmeni Elifnur Okur’dan geldiğini belirten Müdür Beler, “3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle  Öğretmenimiz  Elifnur Okur, duyarlı bir davranış yapmak istediğini söyledi. Tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibine ulaştırmak istediğini söyledi. Biz de dernekle irtibata geçtik. Sağ olsun Dernek Başkanımız Halit Bey de bizi kabul edeceğini ve bu nedenden dolayı da mutluluk duyacağını söyledi. Öğretmenim, duyarlı davranışının yanında aynı zamanda bir eğitimci olarak daha güzel bir davranış yapmak istedi ve sınıfındaki öğrencileri de buraya getirerek kendi davranışıyla örnek oluşturmak istedi. Aynı zamanda değerler eğitiminde sürekli işlediğimiz konular, yardımlaşma paylaşma, empati gibi değerleri de öğrencilerine küçük yaştan itibaren aşılanması gerektiğini düşündüğünü, öğrencilerini de buraya gatirerek bu atmosferi teneffüs etmelerini istediğini bildirdi. Ben de bu davranışın çok uygun olduğunu belirttim.  Halit Bey’e öğrencilerimizle birlikte geleceğimizi söyledik. Halit Bey de sağolsun bizi hem kabul etti hem de çok güzel bir şekilde ağırladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir kez daha engelin bizim tamamen beynimizde olduğunu söylemek istiyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu vesileyle de  Pıtırcıklar Sınıfı öğretmenimiz Elifnur Okur’a bu duyarlı davranışı nedeniyle teşekkür ediyorum. Halit Bey’e de bizleri davet ettiği ve ağırladığı için de teşekkürlerimi iletmek istiyorum.”

Dernek Başkanı Halit Altıntaş da yaptığı açıklamada, “Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin minik öğrencileri ve hocaları derneğimize gelerek bizi ziyaret etti. Onur verdiler, şeref verdiler, bizi çok sevindirdiler. Küçük yaşta verilen eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bize hediye ettikleri bu tekerlekli sandalyeyi de inşallah kapımızı çalan bir engelli vatandaşımıza en kısa zamanda ulaştıracağız. Bu vesileyle de minik öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim