Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Ankara’da Milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün’ü makamlarında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Bozüyük TSO Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç, Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Yönetim Kurulu Üyeleri, Hakan Bakıcı, Veli Çelik, Mete Ayaz, Ali Osman Türk, Orhan Karalı, Meclis Başkan Yardımcısı Garip Öge, Meclis Üyeleri Osman Tekeli, A.Murat Köftecioğlu, Mustafa Öztürk ve Oda Genel Sekreteri Bedri Öztürk, Milletvekilleri Halil Eldemir, Yaşar Tüzün ve Eskişehir Ticaret Odası Eski Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ı makamlarında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Ziyaretler sırasında Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Milletvekilleri Halil Eldemir’e, Yaşar Tüzün’e ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’a bölgemiz ticaret ve sanayisi, eğitim ve ekonomisini ilgilendiren arz dosyalarını sundu.

Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir’e ziyaret esnasında Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, Bozüyük Kapalı Pazaryerinin bir an önce hayata geçirilmesi ve bütçesinin çözülmesi bu alandan iş yeri alan ve şu an mağdur olan esnafların olduğunu, yine Kentsel dönüşüm uygulamalarında harç uygulama konularında ve sürecin yavaş gitmesi üzerine sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

“Valimiz Milletvekillerimiz ve üst düzey yöneticilerimizin İlçemiz ve bölgemize gerçekleştirdikleri tüm ziyaretlerinde Odamız adına bulunmaktan ve Ticaret ve Sanayi Odamız ve Üyelerimiz adına tüm katkıları yapmaya hazırız” diyen Levent, “Bu anlamda yakın zamanda Valimiz ve Milletvekillerimiz ile birlikte bölgemiz ekonomisi ve sanayisi ile genel sorunların birlikte görüşülebileceği bir ortak toplantı organize etmek isteriz” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir,  Bozüyük TSO yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eldemir, seçim döneminin sona erdiğini belirterek ‘artık milletin teveccühü ile seçilmiş tüm arkadaşlarımız ile ortak çalışma zamanıdır’ dedi.

Bozüyük’ün sorunlarını yakından takip ettiklerini Küçük Sanayi Sitesi probleminin bir an önce çözülmesi gerektiği bu konuda girişimlerin olduğunu şahsının KİT Komisyonunda aldığı görev sebebi ile bu sorunun TOKİ Halk Bankası vb. destekler ile aşılması konusunda çalışmaların yapılabileceğini söyledi.

Eldemir yine BEBKA tarafından 2016 yılında kullanıma açılacak bütçe ile firmalara nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda girişimlerin gündemde olduğunu ve bu konuda oluşturulacak özellikle Organize Sanayi bölgelerinde oluşturulacak okul ve mesleki eğitim merkezi çalışmalarında birlikte çalışmayı teklif ettiler.

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün,  seçim döneminin sona erdiğini artık siyasi parti anlayışından ziyade Bilecik Milletvekili olarak bu anlayış ile çalışmaların yürütüleceğini ve oda yöneticilerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Seçim sonrası dönemde halen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çok yoğun bir ziyaretçi trafiğinin yaşandığını belirten Tüzün, yasa gereği milletvekillerinin en temel iki görevinin yasama ve denetim görevi olduğu bu görevlerinin yanı sıra vatandaşın her türlü sorun ve problemleri için milletvekillerinin büyük bir gayret ve özveri ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bozüyük TSO yöneticilerinin milletvekillerine sunduğu dosyada şu ifadelere yer verildi:

 “Bozüyük, büyük üretim kapasitesine sahip bir Sanayi kenti durumundadır. Mevcut durumda ağırlıklı olarak seramik hammadde ve mamul ürünleri başta olmak üzere , Klima, Şofben, Termosifon Yüksek Gerilim Kabloları, Sünger, Alçı Blok, Muhtelif Makine Parçaları, İplik, Yumurta, Balık vb. ürünler yurt içi ve yurt dışı pazarlara iletilmektedir.

İlçemizde faaliyet gösteren firmalarımızda üretilen ve ihracata konu olan ürünler ile halen 2013 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığına sunduğumuz raporda da belirtildiği üzere 450.000.000 dolarlık bir ihracat potansiyeline sahip bulunmaktayız.

Odamız Üyesi Firmalarımız ile bu yıl içerisinde yapmış olduğumuz Ekonomik Durum Tespiti ve yine Sanayici Anket çalışmalarımız sonucunda Odamıza iletilen sorunlar çok kısa ana başlıklar halinde aşağıda verilmiştir.

Sanayicilerimizin ilettikleri;

* Üretime yönelik İşçilik, Enerji, Finansman ve Hammadde maliyetlerinin yüksekliği

* Nitelikli eleman ihtiyacı ve istihdam sürekliliğinin sağlanması

* Yerli Üretimin özendirilmesi, İç Piyasanın canlandırılması ve İhracatın arttırılması,

* Teşvik uygulamalarının bölgesel bazlar yanı sıra sektörler de ele alınarak düzenlenmesi,

Tacirlerimizin İlettikleri;

* KOBİ’ lere yönelik Kredi İmkanlarının arttırılması,

* Kayıt dışı Ekonomi ile mücadele ve Haksız Rekabet Şartlarının ortadan kaldırılması

* İç Pazarın canlandırılması ve yerli üretimin özendirilmesi

* İlçemiz Turizm Potansiyelinin geliştirilip tanıtımı adına çalışmalar yapılması (Metristepe, Şehitliklerimiz, Yayla ve Doğa Turizmi gibi)

İlçemizin kısa geçmişine baktığımızda yıllarca problem olarak görülen Çevre yolu Projemizin tamamlanmış olması bizleri hem ilçe sakinleri hem de ilçe ticari hayatı anlamında çok rahatlatmıştır.

Hızlı tren projesinin tamamlanması Ülkemize olduğu kadar bölgemize de çok büyük artı değer katmıştır orta vadede ilçemiz ve bölgemize olan olumlu dönüş ve katkıları çok daha büyük olacaktır.

Yine bu yıl içerisinde tamamlanan Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun çok kısa zamanda öğrenci kabulüne başlamasını sabırsızlık ile bekliyoruz.

Bozüyük Organize Sanayi Bölgemizde yatırımcılarımıza yer tahsisleri devam etmektedir. Bu anlamda OSB içerisinde yer alan sanayi arsalarının bulundukları konum göz önünde bulundurularak fiyatlandırılması ayrıca önem taşımaktadır.

Yine bu arada T.C.D.D Genel Müdürlüğü tarafından Projelendirilen ve İlçemizde uygulamaya başlanan Bozüyük Lojistik Köy (Merkez) Projesinde bu güne dek proje tesis alanında yaşanan kamulaştırma ve yer sahiplerinin itirazları sonucunda maalesef çok zaman kaybedilmiştir.

Özellikle seramik sektörü başta olmak üzere anılan ürünlerin imalatı sırasında hammadde sevkiyatları ve yine mamul ürünlerin özellikle yurt dışı piyasalara hızla ve ekonomik şekilde ulaştırılmasında Demiryolu Taşımacılığı bölgemizde faaliyet gösteren başta büyük ölçekli firmalar olmak üzere tüm imalatçı firmalarımıza çok büyük zaman, nakliye, maliyet avantajı sağlayacaktır.

Buradan hareketle yukarıda ana başlıklar halinde verilen sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz ile özellikle de Bölgemiz ekonomisinin canlandırılması ve firmalarımıza nakliye, zaman ve büyük oranda lojistik maliyet avantajı sağlayacak olan Bozüyük Lojistik Köy projesinin bir an önce tamamlanması için gereği bilgilerinize arz olunur.”

TSO yöneticilerinin Arz Dosyaları ve plaket takdimleri ile devam eden görüşmeler milletvekillerinin verdiği öğle yemeği ile son buldu.

Editör: TE Bilişim